top of page
Ontwerp zonder titel-32.png

Voeding & Vitaliteitscoaching

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je goed te voelen, is gezond eten. Als voedingsdeskundige en vitaliteitscoach help ik je het verband te leggen tussen je voeding en leefstijl, en je klachten. Zo leer je wat het betekent om goed voor jezelf te zorgen. 

 

Daarnaast werken we tijdens het vitaliteitstraject ook aan je mentale en emotionele gezondheid. Werken aan het geheel zorgt voor échte verandering en duurzaam resultaat. Ook is het mogelijk om te kiezen voor alleen voedingsadvies.

Trauma coach eerbeek.png

Wat levert vitaliteitscoaching op:

✔ Je krijgt meer energie

✔ Je ervaart meer ontspanning

✔ Je slaapt beter 

✔ Je krijgt een voedingspatroon dat echt bij jou past

✔ Je hormonen komen meer in balans en je raakt overtollig vet kwijt

✔ Je spijsvertering verbetert, waardoor je minder last krijgt van constipatie/diarree, winderigheid of (brandend) maagzuur

✔ Je weerstand wordt beter 

✔ Je leert je grenzen inzien en aangeven

✔ Je leert negatieve gedachtes en patronen doorbreken

✔ Je krijgt meer zelfvertrouwen 

✔ Je krijgt een betere werk en privé balans

✔ Je krijgt inzicht in jouw stresssysteem en leert hoe jij je zenuwstelsel kan kalmeren

✔ Je krijgt inzicht in je waarden, overtuigingen, drijfveren en je levensmissie

Je kan onverwerkte emoties en/of trauma's loslaten

Je krijgt meer verbinding met jezelf

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Gericht voedingsadvies

Heb jij al aan je persoonlijke proces gewerkt? Of heb je alleen behoefte aan voedingsadvies? Ook dan ben je van harte welkom! Zo kan het zijn dat je specifiek voedingsadvies wilt gericht op bepaalde klachten of een aandoening. Als gediplomeerd voedingsdeskundige ben ik gespecialiseerd in darm- en spijsverteringsklachten, maar ook begleid ik mensen met o.a.: overgewicht, schildklierproblemen (Hashimoto, Graves), spier en/of gewrichtsproblemen (artritis, reuma, frozen sholder), huidproblemen (eczeem, acne, psoriasis), osteoporose, migraine, hormoonproblemen (PMS, PCOS, endometriose, menopauze), voedselallergieën etc. Uiteraard ben je ook van harte welkom wanneer je geen klachten hebt, maar graag meer wilt leren over gezonde voeding, of behoefte hebt aan sportgerelateerde voedingsadviezen. Ook waneer je wilt overstappen op een vegetarisch of veganistisch dieet kun je bij mij terecht.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Werken aan het geheel 

Om volledig in connectie met jezelf en je lichaam te komen, kun je werken met de vitaliteitscoaching voor je algehele gezondheid. Vanuit hier kan er een échte transformatie ontstaan. Tijdens vitaliteitscoaching komen de volgende punten aan bod:       ✦ Mentale fitheid (gedachten, overtuigingen en veerkracht) ✦ Sociale emotionele balans (emoties en gevoelens, ik en de ander) ✦ Fysieke balans (voeding, beweging, ontspanning en slapen) ✦ Zingeving (identiteit, kernwaarden en missie) ✦ Pro-activiteit (motivatie, daadkracht en zelfsturing) Om werkelijk geluk, plezier, liefde en vitaliteit te ervaren zul je soms ook de moeilijke dingen helemaal toe moeten durven laten. En deze gevoelens stoppen we vaak het liefst weg. Door die gevoelens te onderdrukken kun je bijvoorbeeld heel hard gaan werken, in ongezonde relaties blijven hangen, jezelf isoleren of verslaafd raken aan suiker of alcohol. Hierdoor zul je uiteindelijk tegen allerlei fysieke klachten aanlopen. ​ Als gediplomeerd voedingsdeskundige, stress/burn-out coach en master niveau NLP & IoPT coach (dentity Psycho Trauma Therapie), begeleid ik je in het traject naar een vitaler leven. ​

Het aanbod

Ik verwelkom je graag voor het intake gesprek. Hierna kun je kiezen uit een traject met enkel voedingsadvies of een vitaliteitstraject waarbij de algehele gezondheid aan bod komt. Voor de mensen met darm- en spijsverteringsproblemen, overgewicht en vermoeidheidsklachten heb ik het Darm Vitaal Traject ontwikkeld, deze kan eventueel zonder intake gevolgd worden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor losse consulten. Alle consulten zijn persoonlijk en kunnen (deels) online plaatsvinden, in de praktijk in Eerbeek (Stedendriehoek) of in de Yoga Tempel in Haarlem.

Stress & burn-out coach Eerbeek.png
Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Vitaliteitscheck

Uitgebreide intake om het soort klachten- en het doel van de sessies te bepalen.

 • Een telefonisch kennismakingsgesprek (ca. 20 min)

 • Integrale vitaliteitscheck

 • Analyse voedingsdagboek

 • Intakegesprek (7590 min)

 • Inzicht qua stressniveau en bijkomende klachten

 • Keuze-advies voor vervolgtraject

115

Kosten losse consulten:

Consult 45 min € 56,25

Consult 60 min € 75

Verlengen per kwartier: € 18,75

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Voedingstraject

Dit individuele 2 maanden traject bestaat uit:

 • 4 consulten*

 • 4 voeding & leefstijl modulen op maat

 • 2 receptenmappen op maat

 • Boodschappenlijst

 • Suppletie plan

 • 2 maanden toegang tot ca. 70 webinars over gezondheid

€ 350 

* 1ste consult duurt 75 à 90 min en de vervolg consulten 45 min. 

 

Alle consulten kunnen ook online gevolgd worden.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Darm Vitaal Traject

Dit darm- en lever detox traject bestaat uit:

 • 2 consulten van 60 min.

 • 7-daagse darm & lever detox kuur voor thuis 

 • Programma darm & lever detox

 • Dagelijkse begeleiding tijdens het detox proces * 

 • 3 op maat gemaakte digitale voeding- en leefstijl modules

 • 1 op maat gemaakte receptenmap

 • Suppletie plan

 • Nazorg d.m.v. een telefonisch consult

* Begeleiding tijdens het detox proces verloopt telefonisch of via WhatsApp.​

 390

Klik hier voor meer informatie over het traject

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Vitaliteitstraject 

Dit individuele 3 maanden traject bestaat uit:

 • 7 consulten van 90 min.

 • Neurotransmitter test

 • 6 op maat gemaakte digitale voeding- en leefstijl modules (denk aan: hormoonbalans, darmmicrobioom optimaliseren en stressreductie)

 • 2 op maat gemaakte receptenmappen 

 • 3 maanden onbeperkt orthomoleculair suppletie advies (suppletie kan bijvoorbeeld bijdrage aan meer ontspanning, betere slaap en minder angst en/of stress gevoelens)

 • 3 maanden toegang tot ca. 70 webinars over gezondheid

€ 890 *

 * Betalen in 2 termijnen is ook mogelijk

Hoe werkt het?

 ✦ Vrijblijvend kennismaken Meld je via het onderstaande formulier aan voor het gratis telefonisch kennismakingsgesprek van ca. 30 min. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook is het mogelijk om je direct aan te melden voor het intake gesprek.   ✦ Het intake gesprek Het coachingstraject begint met een integrale vitaliteitscheck. Deze vitaliteitscheck is inclusief een voedingsdagboek en kun je vooraf invullen. Wanneer ik deze terug heb zal het intakegesprek na ongeveer 1 week plaatsvinden.  Tijdens het intakegesprek leren wij elkaar beter kennen en bespreken we de analyse van jouw vitaliteitscheck en het voedingsdagboek. We kijken samen naar wat jou zou kunnen helpen in jouw situatie en hoe we de sessies verdelen. De ene sessie kan meer gericht zijn op voeding- en leefstijl adviezen en tijdens de andere sessie kan er meer aandacht zijn voor het mentale- en emotionele proces, tenzij je kiest voor enkel voedingsadvies. ​ ✦ Voedingsadvies Na het intake gesprek ga ik aan de slag met je voeding- en leefstijl advies en een op maat gemaakte receptenmap. Het is een uitgebreid en concreet advies passend bij jouw hulpvraag, wensen, gewoonten en smaakvoorkeuren. Dit advies krijg je ook via de mail toegestuurd. ​ ✦ Vervolgconsulten Tijdens de vervolgconsulten kunnen we dieper ingaan op eventuele andere klachten/aandoeningen en passen we het voeding- en leefstijl advies hierop aan. Stap voor stap kleine veranderingen invoeren is een goede manier om te wennen aan iets wat geen dieet is, maar een nieuwe manier van leven.  Door gebruik te maken van de diverse methodieken tijdens de vitaliteitscoaching, wordt je ook steeds meer bewust van je patronen en structuren en kun je deze gaan doorbreken. Zo kom je in beweging en vind er een positieve verandering plaats. 

Vergoedingen

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar werkgevers staan vaak open om jouw coaching te bekostigen. Jouw werkgever is er immers bij gebaat dat jij goed in je vel zit. Daarnaast is een week ziek al duurder dan een heel coachtraject. Binnen veel organisaties is er budget voor persoonlijke ontwikkeling en coaching valt daar onder. Het is krachtig om bij je werkgever aan te geven dat je wilt werken aan je mentale en fysieke gezondheid. 

Heb je geen werkgever, maar ben je ondernemer? Dan is coaching aftrekbaar bij de belastingdienst. Kijk hieronder naar alle vergoeding mogelijkheden.

Formulier aanmelden Voeding & Vitaliteit
coaching-detox-en-massage-centrum-eerbeek.jpg

Neem contact op

Bedankt voor de inzending!

Recensies

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Wendela

 

Ik kan Dorthe aan iedereen aanbevelen! Zelf heb ik meerdere aandoeningen en zij kon alle verbanden leggen. Iemand die het geheel onder de loep neemt. Ook is zij erg behulpzaam en stuurde mij recepten op maat op. Zelf wil ik weinig werk besteden aan het koken dus ik kreeg makkelijke recepten die voor mij zeker haalbaar zijn. Iedere dag at ik 2 ons chocolade maar heb daar nu mooie en gezonde alternatieven voor in de plaats gekregen. Buiten dat ze zeer positief en aardig is, vind ik haar zeer bekwaam en ze luistert erg goed naar je. Zelf ben ik hier erg bij gebaat. Iemand die zo met je meedenkt. 

Nogmaals dank Dorthe!

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Marga

 

Dorthe heeft mij geleerd om op een andere manier naar mezelf te kijken. Ik kampte jaren met faalangst en vermoeidheidsklachten. Door de oefeningen die we deden en de leefstijl adviezen, voel ik mij weer krachtig en beter in balans. Ik heb weer plezier in mijn werk en trek niet alles meer naar mezelf toe. Bedankt Dorthe!

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Paola

 

Dorthe heeft mij ontzettend goed geholpen en begeleid. Ze heeft mijn kennis rondom voeding vergroot zodat ik nu beter mijn voeding kan bijsturen en aanpassen gericht op mijn klachten. Dankzij praktische handvatten en passende recepten, heb ik nu een meer gevarieerde voeding. Door bruikbare adviezen en goede productkeuzes ben ik meer bewust geworden van gezonde voeding. Dorthe is vriendelijk, enthousiast, denkt met je mee en beschikt over een flinke dosis kennis.

bottom of page