top of page
stress-en-burn-out-coaching.jpg

Stress & burn-out coaching

Wat goed dat je hier bent! Je weet dat je het anders wilt. Maar hoe? Als gediplomeerd stress en burn-out coach, help ik je inzicht te krijgen in de dieperliggende oorzaken van je stress, en om deze effectief aan te pakken.

Wat levert stress- en burn-out coaching op:

 • Je krijgt inzicht in jouw stresssysteem, en leert luisteren naar de signalen van jouw lichaam

 • Je leert technieken om je te ontspannen

 • Je krijgt meer energie

 • Je slaapt beter

 • Je leert je grenzen inzien en aangeven

 • Je krijgt meer zelfvertrouwen en laat je niet meer remmen door angst

 • Je krijgt een betere werk en privé balans

 • Je wordt je bewust van je beperkende overtuigingen, en je leert disfunctionele patronen te herkennen en om te buigen

 • Je krijgt inzicht in jouw stress verhogende gedachtes en leert deze te realitiveren

 • Je krijgt inzicht in je waarden, drijfveren en je levensmissie

 • Je krijgt weer de regie over je leven

 • Je voelt je (weer) vitaal!

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Wat is stress?

Stress betekent spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. 

Hoe langer de stress aanhoudt en hoe heviger de stress, hoe meer tijd je nodig hebt om te herstellen. Als dit te vaak voorkomt en je onvoldoende gelegenheid krijgt om tussentijds te herstellen, dan is er sprake van ongezonde stress.

Bij chronische stress moet je bijnier zoveel stresshormonen aanmaken en kan dit systeem zijn scherpte verliezen en kun je uitgeput raken. Zo kun je in een burn-out terecht komen.

Kenmerken van een overbelast stress systeem:

✦ Depressieve gedachtes en angstgevoelens ✦ Niet gezien, veilig of gehoord voelen ✦ Het gevoel dat je geen grip meer hebt op je situatie ✦ Emotioneel niet in evenwicht; je voelt je bijvoorbeeld vaak ineens boos, verdrietig of onzeker ✦ De simpelste dagelijkse bezigheden die je eerst heel normaal vond, worden je nu te veel ✦ Verzwakt immuunsysteem (vaak verkouden/grieperig) ✦ Brandstofproblemen (insulineresistentie, obesitas, diabetes) ✦ Hormoonklachten (PMS, PCOS, endometriose, menopauze) ✦ Vruchtbaarheidsproblemen ✦ (Intense) vermoeidheid, maar niet kunnen slapen ✦ Spijsverteringsproblemen ✦ Ademhalings- en hartproblemen ✦ Maag- en darmklachten (Crohn, PDS, colitis ulserosa, leaky gut) ✦ Huidproblemen (acne, eczeem, psoriasis) ✦ Laag libido ✦ Spier en/of gewrichtsklachten (artrose, artritis, fibromyalgie) ✦ Welvaartseffecten (sociale problemen, eenzaamheid) ✦ Candida ✦ Etc.

Wanneer heb je een burn-out?

Herken je jezelf in drie of meer van de onderstaande signalen, dan is er een grote kans dat je in een burn-out bent beland.

 • Lichamelijke vermoeidheid

 • Geestelijke vermoeidheid

 • Niet tegen drukte en/of herrie kunnen

 • Snel getitreerd raken/prikkelbaar

 • Onrustig en/of je gejaagd voelen

 • Veel piekeren

 • Slaap problemen 

Naast een burn-out kan het ook zijn dat je overspannen bent. D.m.v. een stress test meet ik hoe het met jou stresssysteem gesteld is en wat er nodig is om te herstellen en je leven weer op de rit te krijgen.

Ervaar je één of meerdere kenmerken en wil je graag een turn maken in je leven? 

Er is één belangrijk aspect dat altijd centraal staat bij iedereen: bewustwording. Ik ben gespecialiseerd en stress/burn-out klachten en trauma verwerking en begeleid je graag bij dit proces. Samen onderzoeken we de kern van je klachten, zodat er een échte transformatie kan ontstaan.

 

Tijdens het traject krijg je individuele begeleiding, en werken we aan je mentale,- fysieke,- en emotionele gezondheid. Aandacht voor het geheel zorgt voor duurzaam resultaat. 

Stress & burn-out coach Eerbeek.png

Het aanbod


Ik verwelkom je graag voor het intake gesprek (start energie meeting). Hierna kijken we welk onderstaand traject het beste aansluit bij jouw hulpvraag. Ook is het mogelijk om te kiezen voor losse consulten. De coaching-sessies vinden plaats in de praktijk in Eerbeek of op aanvraag kan het ook bij jouw thuis of op de werkvloer. 

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Start energie meting

 Uitgebreide intake om het stressniveau en soort klachten te bepalen

 • Gratis telefonisch kennismakingsgesprek (ca. 20 min)

 • Stress test om het stressniveau en soort klachten te bepalen

 • Intake gesprek van 75 - 90 min.

 • Inzicht qua stressniveau en bijkomende klachten

 • Uitleg over hoe je stress systeem werkt 

 • Keuze-advies voor vervolgtraject

€ 125

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Stress herstel traject 

Dit individuele 4 maanden traject bestaat uit:

 • 6 coaching sessies (ca. 90 min) 

 • 1 Yin Yoga les + ademwerk (75 min)

 • 2 op maat gemaakte digitale leefstijl modules (denk aan: stressreductie & hormoonbalans.)

 • Neurotransmitter test

 • 1 op maat gemaakte recepten map (recepten gericht op stressreductie)

 • 3 maanden onbeperkt orthomoleculair suppletie advies (suppletie kan bijdrage aan meer ontspanning, betere slaap en minder angst en/of stress gevoelens)

 • 3 maanden toegang tot ca. 70 webinars over gezondheid

€ 799 *

 * betalen in 2 termijnen is ook mogelijk

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Burn-out herstel traject

Dit individuele 9 maanden traject bestaat uit:

 • 12 coaching sessies (ca. 90 min.)

 • 1 Yin Yoga les + ademwerk (75 min.) 

 • 4 op maat gemaakte digitale leefstijl modules (denk aan: stressreductie & hormoonbalans.)

 • Neurotransmitter test 

 • 1 op maat gemaakte recepten map (recepten gericht op stressreductie)

 • 8 maanden onbeperkt orthomoleculair suppletie advies (suppletie kan bijdrage aan meer ontspanning, betere slaap en minder angst en/of stress gevoelens)

 • 8 maanden toegang tot ca. 70 webinars over gezondheid

€ 1.399 *

 * betalen in 3 termijnen is ook mogelijk

Pattern_gradient_Trans_30_Flip.png

​Hoe werkt het?

✦ 1 Gratis kennismakingsgsprek Via het onderstaand formulier kun je je aanmelden voor het gratis kennismakingsgesprek (ca. 30 min). Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. ​​​Ook is het mogelijk om je direct aan te melden voor het intake gesprek. ​ ✦ 2 Intakegesprek Voor onze eerste ontmoeting kan ik je vragen een stress test in te vullen. Aan de hand van deze test kan ik een indicatie maken hoe het is gesteld met jouw stresslevel. Nadat jij deze test hebt terug gestuurd, zullen we starten met het intake gesprek van ongeveer 75 min. Tijdens het intakegesprek maken we kennis en bespreken we de knelpunten die jij ervaart. Het is belangrijk dat je een klik voelt. Ben ik de juiste coach die jou kan helpen? Zo ja, dan gaan we samen kijken en onderzoeken wat jou zou kunnen helpen in jouw situatie en welk traject het beste aansluit bij jouw hulpvraag. Ook is het mogelijk om te kiezen voor losse consulten.   ✦ 3 Vervolgconsulten Wanneer je in een burn-out zit dan zal de eerste fase in de coachingsessies gericht zijn op het herstellen van je energie en fysieke conditie. Het is belangrijk dat je emotioneel en fysiek tot rust komt. Ik leer je opnieuw luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Op het moment dat de vermoeidheid wat begint af te nemen, gaan we dieper in op de onderliggende oorzaken van je klachten. We onderzoeken waar bepaalde gevoelens, ongewenste gedragingen en belemmerde overtuigingen ontstaan zijn. Verschillende oefeningen kunnen je daarbij helpen. Ik werk intuïtief en samen kijken we naar de methoden die het beste bij jou aansluiten. Zo kunnen we methodieken gebruiken als NLP (master niveau), IoPT (Identity oriented PsychoTrauma Therapy), systemisch werk en transactionele analyse. Ook kunnen we oefeningen doen om te leren ontspannen door ademwerk, mindfulness of Yin Yoga. ​ Ook kan ik je praktische uitleg geven over hoe het stress-systeem werkt, zodat je beter begrijpt waarom je last kunt hebben van lichamelijke en psychische klachten. Naast stress- en burn-out coach ben ik ook gediplomeerd voedingsdeskundige. Zo kan ik tijdens het traject ook specifieke voeding-en suppletie adviezen geven. Deze kunnen ook bijdrage aan het herstel.

Vergoedingen​

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar werkgevers staan vaak open om jouw coaching te bekostigen. Jouw werkgever is er immers bij gebaat dat jij goed in je vel zit. Daarnaast is een week ziek al duurder dan een heel coachtraject. Binnen veel organisaties is er budget voor persoonlijke ontwikkeling en coaching valt daar onder. Het is krachtig om bij je werkgever aan te geven dat je wilt werken aan je mentale gezondheid. Je laat hiermee zien dat je weer aan het stuur van je leven wilt staan. 

Heb je geen werkgever, maar ben je ondernemer? Dan is coaching aftrekbaar bij de belastingdienst. Kijk hieronder naar alle vergoeding mogelijkheden.

Formulier aanmelden stres

Neem contact op

Bedankt voor je bericht!

Recensies

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Wesley

 

Dorthe is echt een aanrader voor persoonlijke coaching! Ze laat je dingen inzien en helpt je persoonlijk groeien op verschillende vlakken. Ze onderzoekt waar eventuele pijnpunten zitten. Daarnaast heeft ze veel tools en tips om in de praktijk toe te passen. Kortom ik zou haar iedereen aanraden!! 

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Marga

 

Dorthe heeft mij geleerd om op een andere manier naar mezelf te kijken. Ik kampte jaren met faalangst en vermoeidheidsklachten. Door de oefeningen die we deden en de leefstijl adviezen, voel ik mij weer krachtig en beter in balans. Ik heb weer plezier in mijn werk en trek niet alles meer naar mezelf toe. Bedankt Dorthe!

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Stephanie

 

Voordat ik bij Dorthe kwam zat ik al maanden thuis met een burn-out. Door de sessies ben ik gaan inzien waar mijn (overlevings)gedrag ontstaan is. Door de nieuwe inzichten, sta ik anders in het leven en voel ik mij weer energiek! Ik voel dankbaarheid voor dit proces en kan dit coachingstraject van harte aanbevelen!

bottom of page