top of page
coaching-voor-persoonlijke-ontwikkeling

Transformatie & trauma coaching

Coaching voor transformatie en trauma heling is een diepgaand proces van bewustwording en persoonlijke groei. Het kan jou ondersteunen in transitie-momenten op jouw levenspad.

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Transformatie & trauma coaching is ideaal als je:

     

 • Je identiteit meer wil vormen (Wie bent jij? Wat wil je? Waar sta je voor?)

 • Wil werken aan onverwerkte emoties en/of trauma's

 • Geconfronteerd wordt met negatieve gedachtes en patronen

 • Je innerlijk wilt ontwikkelen en meer verbinding wilt krijgen met jezelf

 • Zonder angst en zorgen in het leven wilt staan

 • Meer rekening met jezelf wilt houden en je grenzen wilt leren inzien en aangeven

 • Behoefte hebt aan helderheid over levensvraagstukken op het gebied van relaties, werk of gezondheid

 • Continu bezig bent met het te doen zoals het ‘hoort’. Maar eigenlijk voel je je daar helemaal niet fijn bij.

 • Wil werken aan meer rust en balans

 • Zelfverzekerder wilt worden

 • Los wilt komen van het moeten, zodat je kan genieten en ontspannen

 • Assertiever wilt worden

 • ​Je meer energie, passie en levenslust wilt ervaren

Transformatie

Wat de reden ook is dat je op deze pagina beland bent, waarschijnlijk speelt er iets in jou waar je écht werk van wilt maken. Als certificerend NLP & IoPT (Identity oriented PsychoTrauma theorie), stress- burn-out  en vitaliteitscoach, houd ik mij bezig met de transformatie van mensen. Het is mijn passie om mensen te begeleiden naar echte vrijheid, geluk, gezondheid en succes!

Ieder mens is uniek en heeft in de kern zijn eigen bijzondere talenten, kwaliteiten en verlangens maar ook zijn eigen geschiedenis en zijn eigen levenspad. Soms kan het zijn dat je stagnatie voelt en daar verandering in aan wilt brengen. Doormiddel van transformatie coaching versterk je je innerlijke wereld, wat weerspiegeld wordt op de buitenwereld. Het lichaam is de poort naar jouw energiebron. Hierdoor kan je bij trauma’s komen die in het lichaam opgeslagen zijn. Soms ben je je daarvan bewust maar het is ook mogelijk dat je er geen weet van hebt omdat het zich in het onbewuste heeft opgeslagen. Wat je wel merkt is dat er allerlei klachten ontstaan die langere tijd aanhouden. Door deze negatieve blokkades op te heffen, sta jij sterker in het leven waardoor je vol passie en zelfvertrouwen je pad kan bewandelen.

Wat is trauma?

Trauma klinkt voor veel mensen heftig, maar wist je dat bijna iedereen één of meerdere trauma’s oploopt in het leven? Iedereen maakt weleens iets heftigs mee en vaak gebeurt dit nog onbewust in de kindertijd. Wanneer het niet lukt om de ervaringen te verwerken dan spreken we van een trauma. Bij een traumatisering splitst een deel van jezelf zich af, het traumadeel, en andere delen gaan zich manifesteren. Traumatische ervaringen blijven in je onderbewuste actief waardoor je op normale gebeurtenissenheel heftig kan reageren. Denk aan:

 • Veel angst waar dat niet nodig is

 • Vluchtgedrag in verslavingen

 • Antisociaal gedrag (afzonderen)

 • Woedeaanvallen om niets

 • In een gesprek dichtslaan (freeze) 

 • Niet meer normaal kunnen functioneren op je werk

 • Geen gezonde relaties aan kunnen gaan

Daarnaast kun je tegen allerlei fysieke klachten aanlopen zoals: vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, spierpijn, spijsverteringsproblemen, burn-out, hartkloppingen, rusteloosheid etc.

Hoe ontstaan trauma’s?

Trauma vanuit de kindertijd 

Vaak ontstaat trauma’s in de kindertijd vanuit loyaliteit naar je ouders. Om contact met mama en/of papa te hebben neemt een kind vaak de trauma’s van de ouders over. Als kind verlang je alleen maar liefde, aandacht, geborgenheid, veiligheid, vertrouwen, en begrip. Als jouw ouders dit niet konden geven offer je zonder het te beseffen jezelf op voor het geluk of welzijn van je moeder of vader. Zo ontstaat er een symbiose met papa of mama. Deze symbiose zorgt ervoor dat jij jezelf niet op een gezonde manier kan ontwikkelen. 

 

Trauma door extreem emotionele gebeurtenissen

Ook kun je een trauma oplopen door gebeurtenissen zoals:

 • Lichamelijke en/of geestelijke beschadiging door natuurgeweld

 • Een levensbedreigende situatie of een aanval waaraan men niet kon ontsnappen zoals: overval, mishandeling, verkrachting, seksueel misbruik, gepest worden en oorlog.

 • Ongelukken zoals: auto-ongeluk of bedrijfsongeval. 

 • Fysieke verwondingen zoals: operaties, verdoving, verbranding en vergiftiging.

 • Getuige zijn van een levensbedreigende situatie, ongelukken, fysieke verwondingen of natuurramp.

 • Het overlijden van een dierbare.

 • Verwaarlozing en liefdeloosheid van ouders

Coaching helpt je die ervaringen uit het verleden met de daaraan gekoppelde emoties te erkennen en te verwerken. Hierdoor wordt er ander gedrag mogelijk. Verschillende oefeningen kunnen je daarbij helpen. Ik werk intuïtief en samen kijken we naar de methoden die het beste bij jou aansluiten op dat moment. Zo kunnen we methodieken gebruiken als NLP (master niveau), IoPT (Identity oriented PsychoTrauma Therapy), systemisch werk en transactionele analyse. Ook kunnen we oefeningen doen om te leren ontspannen door ademwerk, mindfulness of Yin Yoga.

Hoe werkt het?

1 Gratis kennismakingsgsprek

Je kunt mij vrijblijvend bellen voor een kennismakingsgesprek (ca. 20 min). Ook kun je onderstaand formulier invullen, of een mail sturen naar dorthelive@gmail.comdan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

2 Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maken we kennis en bespreken we de knelpunten die jij ervaart. Het is belangrijk dat je een klik voelt. Ben ik de juiste coach die jou kan helpen? Zo ja, dan gaan we samen kijken en onderzoeken wat jou zou kunnen helpen in jouw situatie.

3 Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten gaan we dieper in op de onderliggende oorzaken. Door gebruik te maken van diverse methodieken word je steeds meer bewust van je patronen en structuren en kun je deze gaan doorbreken. Zo kom je in beweging en vind er een positieve verandering plaats. 

Het aantal coachingsgesprekken is afhankelijk van het probleem en de vraagstelling. Een coaching sessies duurt gemiddeld tussen de 75 en 90 min.

Vergoedingen

Uit onderzoek blijkt dat als mensen de kosten zelf dragen en het niet vergoed krijgen, ze betere resultaten behalen. Mensen werken dan vaker meer vanuit een intrinsieke motivatie, waardoor de transformatie groter is. Maar wat als je graag wilt, maar het niet kunt betalen? Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden. 

Wil jij aan het werk en begeleid worden door mij?

Graag help ik jou om je vraagstukken en/of problemen te verhelderen en jou daarnaast te ondersteunen bij het transformatieproces naar jou ware potentieel. Van harte welkom!

Neem contact op

Bedankt voor je bericht!

Trasformatie & trauma coachig
Formulier aanmelden stres
bottom of page