top of page
Coach Eerbeek.png

Dorthe Live
Peper

Mijn levenspad

 

Na 15 jaar gewerkt te hebben in mijn massage praktijk in Haarlem en Het Lichtpunt, kreeg ik steeds meer interesse in de achterliggende redenen van lichamelijke klachten en pijn. Pijnklachten wegmasseren, zonder de kern op te lossen, gaf mij niet meer genoeg voldoening. Ik wilde meer verdieping en zo begon ik aan diverse opleidingen. Hierbij heb ik veel geleerd over mijzelf en werd mijn missie helderder: zoveel mogelijk mensen helpen naar innerlijke vrijheid, vitaliteit en zijn of haar ware potentieel.

Een van de redenen waarom mensen bij mij komen is omdat ze vastzitten en behoefte hebben aan een transformatie. Ze zijn geblokkeerd door angst of oude patronen en hebben geen verbinding meer met hun ware zelf.

 

Ook ik leefde jaren in angst. Ondanks dat mijn ouders veel aandacht besteedde aan gezondheid en persoonlijke ontwikkeling, liep ik in mijn vroege kindertijd trauma's op. Daardoor raakte ik vrij jong in aanraking met drugs. Ook werd ik op 19 jarige leeftijd moeder en een half jaar na de geboorte van mijn zoon overleed mijn vader aan kanker. Het waren intense ervaringen en ik kropte jarenlang mijn emoties op.

 

Zo ontdekte ik hoe onverwerkte emoties je ziek kunnen maken. Na jaren hevige stress, kreeg ik steeds meer klachten waaronder artritis en PDS (prikkelbare darm syndroom). Je kunt nog zo gezond eten, maar als je trauma’s en onverwerkte emoties niet aangaat zal je lichaam vroeg of laat signalen geven. Zo groeide mijn interesse in darmklachten en de relatie met ons brein en begon ik aan diverse opleidingen en cursussen.

Ook yoga heeft mij veel inzichten gegeven. Jarenlang heb ik verschillende vormen beoefend (Ashtanga, Vinyasa en Yin Yoga) en les gehad van Micha, mijn partner, de eigenaar van de Yoga Tempel in Haarlem. Yoga brengt mij in contact met mezelf en geeft mij rust en ontspanning.

Ik ben nu iemand die veel dichter bij haarzelf staat. En dat gun ik iedereen. Daarom wil ik graag mijn kennis delen om andere te begeleiden in hun zoektocht naar meer vitaliteit, innerlijke vrijheid en minder klachten. Zonder allerlei diëten, calorieën tellen of ‘vol te moeten houden’, maar juist door natuurlijk en lekker eten. En door een coachingstraject te volgen, krijg je meer inzicht in je vastgeroeste patronen, overtuigingen en emoties.

Door het onbewuste bewust te maken leer je zien wat je gevangen houdt. Het moment van inzicht geeft letterlijk meer vrijheid. Dit alles is voor mij als coach een enorme drijfveer om je hierbij te ondersteunen! 

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Opleidingen & cursussen

2004-2005   Sportmassage – HBO opleiding 

2007             Hot & Cold Stones en de leer van de chakra’s 

2008             Bio HCG momentum

2008             Power Wrap & Power Plate 

2012             Voetreflex 

2014             Cupping Detox Massage 

2015             Intuïtief voelen 

2016-2017   Stress & Burn-out Coach – HBO opleiding

2017             Voeding & Hormonen

2018             Darmen & Neurotransmitters

2018             Detox & Zuivering

2018-2019    IoPT Basis – HBO opleiding 

2019             IoPT verdieping – HBO opleiding 

2019-2020    IoPT leerwerkgroep opstellingen 

2020             Ademwerk (Trauma Release)

2020-2021    Voedingsdeskundige – HBO opleiding 

2021             Behandelprotocollen: Maag Lever Darmen

2021-2022    Practioner (NLP, IoPT, TA) – HBO opleiding

2022-2023    Master Practioner (NLP, IoPT, SW, TA) – HBO opleiding

2023-2024    1-op-1 begeleiden van cliënten met IoPT 

* IoPT = Identity oriented Psycho Trauma Therapie

* TA = Transactionele Analyse 

* NLP = Neuro Linguïstisch Programmeren

* SW = Systemisch werken 

 

Van harte welkom!

bottom of page