Dorthe.jpg

Dorthe Live Peper

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Mijn levenspad

 

Na 15 jaar gewerkt te hebben in mijn massage praktijk in Haarlem en Het Lichtpunt, kreeg ik steeds meer interesse in de achterliggende redenen van lichamelijke klachten en pijn. Elk orgaan kan namelijk door fysieke als psychische/emotionele redenen uit balans zijn. Als bijvoorbeeld de galblaasmeridiaan verstoord is, heb je niet meteen galstenen maar kun je wel prikkelbaar of moe zijn. Ook groeide mijn interesse in gezonde voeding en het effect daarvan op ons brein en vooral ons tweede brein: de darmen.

 

Mijn interesse in het fysieke en psychische is ook ontstaan door het gezin waar ik in opgroeide. Spiritualiteit, muziek, natuur, sport en gezond eten stonden centraal. Ook astrologie, zelfreflectie en het analyseren van mensen was iets wat mij al jong bewust maakte van mijzelf, wie ik ben, en me ook hielp om andere mensen beter te begrijpen. 

Toch verliep mijn jeugd niet vlekkeloos. Ik zat op de Vrije School in een moeilijke klas, werd een rebel en later ook meerdere keren van school gestuurd. Ook raakte ik vrij jong in aanraking met drugs, werd op 19 jarige leeftijd moeder en een half jaar na de geboorte van mijn zoon overleed mijn vader aan kanker. Het waren intense ervaringen en ik kropte jarenlang mijn emoties op. Zo ontdekte ik hoe onverwerkte emoties ons ziek kunnen maken. Je kan nog zo gezond eten, maar als je trauma’s en onverwerkte emoties niet aangaat zal je lichaam vroeg of laat signalen geven. 

Pas op latere leeftijd realiseerde ik me dat ik heel gevoelig ben en dat dit juist een kwaliteit is. Door deze eigenschap kan ik mensen goed begrijpen en voelen zij zich snel op hun gemak bij mij. Hierdoor kan ik ook snel bij de kern van een probleem komen… en daar begint de heling.

  

Door mijn ervaring weet ik ook hoe stress en onrust het lichaam kunnen beïnvloeden en hoe slechte voeding invloed heeft op de hormonale balans. Mede door deze ervaringen heb ik een opleiding tot stresscounselor en voedingsdeskundige gevolgd en me verdiept in hormonen, darmen en de spijsvertering. Vervolgens heb ik ieder jaar bij- en nascholingen gevolgd, waaronder de opleiding IoPT, waarin onderscheid leerde maken tussen onze gezonde, afgesplitste en overlevingsdelen. Heel interessant maar ook confronterend. In dit verband heb ik ook vele opstellingen ondergaan via de Frans Ruppert methode en de klassieke familieopstellingen.

Ook yoga heeft mij veel inzichten gegeven. Jarenlang heb ik verschillende vormen beoefend (Ashtanga, Vinyasa en Yin yoga) en les gehad van Micha, mijn partner, de eigenaar van de Yoga Tempel in Haarlem. Yoga brengt mij in contact met mezelf en geeft mij rust en ontspanning.

Nu wil ik graag mijn kennis delen zodat nog meer mensen zich geestelijk en lichamelijk beter voelen zonder allerlei diëten, calorieën tellen of ‘vol te moeten houden’, maar juist door natuurlijk en lekker eten. Door therapie of een coachingstraject te volgen, kan je letterlijk meer inzicht krijgen in je vastgeroeste patronen, overtuigingen en emoties. 

Door het onbewuste bewust te maken leer je ook zien wat je gevangen houdt. Het moment van inzicht geeft letterlijk meer vrijheid. En zo ontstaat er meer balans tussen ontspanning en inspanning. Dit alles is voor mij als coach een enorme drijfveer om je hierbij te ondersteunen! 

Opleidingen & cursussen

2005–2006   Sportmassage – HBO opleiding bij 1e NVVS 

2007             Hot & Cold Stones en de leer van de chakra’s cursus

2008             Bio HCG momentum cursus

2008             Power Wrap & Power Plate cursus

2012             Voetreflex cursus 

2014             Cupping massage cursus

2015             Intuïtief voelen cursus 

2016–2017   Stress & Burn-out Coach – HBO opleiding bij Sonneveld 

2018–2019   IoPT Basis – HBO opleiding bij Licht en de Boer

2019             IoPT  verdieping – HBO opleiding bij Licht en de Boer 

2019             Leerwerkgroep opstellingen 

2020             Leerwerkgroep opstellingen  

2020             Voedingsdeskundige – HBO opleiding bij Civas 

2021–>         Studie Hormonen, Darmen en Voeding bij Rineke Dijkinga & Ralph Moorman

2021-2022    Practioner (NLP, TA, IoPT) – HBO opleiding bij Licht en de Boer

2022-2023    Master Practioner (NLP, IoPT, SW, TA) – HBO opleiding bij Licht en de Boer

* IoPT = Identity oriented PsychoTrauma Therapy

* TA = Transactionele Analyse

* SW = Systemisch werken 

 

Van harte welkom!