top of page

Omega 3 test

€ 84  

Signaleer een omega 3 tekort met deze simpele en betrouwbare bloedtest

De meeste Nederlanders hebben een omega 3 te kort

Helaas hebben veel mensen een omega 3 te kort. Zeker wanneer je niet al lange tijd 700-800 mg DHA én 700-800 mg EPA per dag binnenkrijgt. Zelfs met 5 a 6 keer per week vette vis eten, zien we nog een omega 3 tekort bij de testuitslagen. 

Waarom is omega 3 zo'n belangrijk vetzuur?

  • Omega 3 is de nummer 1 ontstekingsremmer! Alle ziektes/aandoeningen hebben te maken met ontstekingen, zoals: acne, eczeem, psoriasis, artritis, reuma, astma, pijnlijke spieren/gewrichten (fibromyalgie), PDS, MS, vaak griep hebben etc. 

  • Goed voor hart- en vaten, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteem en spieren.

  • Draagt bij aan een normale bloeddruk en normale cholesterol, calcium en triglyceriden in het bloed.

  • Voor de opname van vitamines en mineralen tot in de celkern.

  • Om afvalstoffen af te kunnen voeren. Denk aan toxische belasting door: stress, geraffineerde suiker en vetten, anticonceptie, straling, uitlaatgassen, pesticiden etc.

  • Voor focus- en concentratieproblematiek (je brein bestaat voor 60% uit deze vetzuren).

  • Bij hormonale onbalans zoals: PCOS, PMS, oestrogeen dominantie, hoge stressbelasting etc.

  • Bij ADHD en autisme spectrum.

  • Tijdens de zwangerschap, vanwege het brein (van het kindje en moeder) en ook voor een zwangerschapswens.

Het belang van een omega 3 test

Een goede balans tussen omega 3 en omega 6 kan een van de sleutels zijn om je gezondheid te verbeteren en chronische ziekten te verminderen. Daarom wordt naast de omega 3 index ook je omega 6 en omega 3 verhouding gemeten. Daarnaast geeft de omega 3 test een verslag over het volledige spectrum van vetzuren. Je krijgt ook toegang tot een belangrijk wetenschappelijk rapport met informatie over 11 essentiële vetzuurwaarden in het bloed. Samen met het rapport krijg je ook nog informatie over de biologische functies van omega 3, omega 6, omega 9, en andere vetzuren, en over de rol die ze spelen in de geneeskunde. Dit is een uitgelezen kans om waardevolle gezondheidskennis op te doen, waardoor jij je lichaam beter leert kennen, meer weerstand opbouwt en de fysiologische reacties van je lichaam kunt controleren.

Hoe werkt het?

Je kunt een afspraak maken om de bloedtest bij mij in de praktijk in Eerbeek (Stedendriehoek) af te nemen. Woon je niet in de buurt? Geen probleem! Deze bloedtest kun je ook zelf heel gemakkelijk via een vingerprik doen. Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij, maar ik kan je eventueel ook online begeleiden, mocht je dat prettiger vinden. 

 

Je resultaten zijn na 20 werkdagen veilig toegankelijk op omegaratiotest.com/nl Hier vind je dan de beschrijving van alle resultaten. Zodra de testresultaten binnen zijn is het ook mogelijk om een consult in te plannen. Ik kan je dan helpen met het interpreteren van de resultaten en ik maak dan een voeding- en suppletie plan om zo de tekorten aan te vullen.

Kosten

Zelf testen € 84 

In de praktijk/online testen + voedingsconsult (30 min) + voeding- en suppletie plan € 125

Gratis verzending

Test je thuis? Dan krijg je het test pakketje binnen 2 werkdagen opgestuurd.

 

 

Wil je liever eerst contact opnemen? Je kunt mij altijd bellen voor een gratis kennismakingsgesprek. En je kunt mij ook een mail sturen naar: dorthelive@gmail.com

bottom of page