top of page
Sapkuren-met-overnachtingen.jpg

Privé detox retraite
3-daagse sapvastenkuur 

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Heb je behoefte om te detoxen in de natuur? 

Een sapvastenkuur bij Vitali-D biedt je de mogelijkheid om in alle rust te detoxen, ontspannen en op te laden. Tijdens deze privé retraite krijg je begeleiding bij het detox-proces, inzicht in je voedingspatroon en inspiratie voor een gezonde leefstijl. 

 

Wat kan je tijdens deze privé retraite verwachten:

 • 2 overnachtingen in een huisje direct aan het Veluwse bos

 • Privé begeleiding tijdens het sapvasten

 • Verse biologische groente- en fruitsappen

 • Verse extra geconcentreerde ontgiftingsshotjes

 • Verse biologische kruiden thee’s 

 • 2 voedingsconsulten 

 • 1 uur massage naar keuze

 • Pranayama + Yin Yoga

 • Orthomoleculair suppletie advies

 • 2 voeding- en leefstijl modules

 • Nazorg in de vorm van een telefonisch consult

Waarom sapvasten?

 

De energie die normaliter naar je vertering gaat, kan nu ingezet worden om je lichaam en alle cellen te ontgiften, te voeden en te helen!

Ontgiften, ook wel detox, is een normaal proces binnen je lichaam. Dagelijks neutraliseert en elimineert je lichaam schadelijke gifstoffen via de dikke darm, lever, nieren, longen, lymfeklieren en huid. Bij een overvloed aan gifstoffen dan kan je lichaam deze gistoffen niet meer volledig verwerken. Een detox kuur kan je dan helpen om deze giststoffen af te voeren.

Gifstoffen

Het aantal toxische stoffen dat ons lichaam binnendringt, neemt steeds toe. Ze komen onder andere binnen via de lucht die we inademen en door ons voedsel. Maar ook te veel stress, constipatie of diarree, hyper doorlaatbare darmbarrière, onvolledige vertering, pH veranderingen, onvoldoende zuurstof, medicijnen, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, additieven, zware metalen, verontreinigd kraanwater, plastic, cosmetica, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, pannen met antiaanbaklagen en syntetische kleding spelen een rol bij een disbalans in je lichaam. 

 

Symptomen door een overvloed aan giftstoffen

Wanneer ons lichaam te veel gifstoffen binnen krijgt, dan worden deze gifstoffen verzamelt in onze (vet)cellen. Een mooi mechanisme om ons te lichaam te beschermen. Maar helaas brengt een overvloed aan gifstoffen, een hoop klachten met zich mee. Denk aan: chronische vermoeidheid, hoofdpijn, overgewicht, concentratieproblemen, huidproblemen, haaruitval, stemmingswisselingen, slaapproblemen, hormoonstoornissen, darm- en spijsverteringsproblemen en een lagere stressbestendigheid.

Via een sapkuur en de juiste, gerichte supplementen kan je het ontgiftingsproces stimuleren en en ondersteunen. Zo kan ik vooraf aan het sapvastenkuur adviseren om te starten met supplementen en specifieke voedingsmiddelen.

Voordelen van sapvasten

Uit onderzoek is gebleken dat calorierestrictie (zoals bij vasten) het verouderingsproces vertraagt. Als we minder eten, investeert ons lijf namelijk meer in onderhoud en minder in groei. Sapvasten activeert ook de reparatiegenen in ons lichaam. Spieren en gewrichten worden soepeler, je raakt gewicht kwijt, de bloeddruk normaliseert, je wordt helderder en je kunt je beter concentreren. Vasten geeft ook een aanzet ter voorkoming van zwaarlijvigheid en diabetes-2 en helpt het lichaam ontgiften. 

Nog meer voordelen van sapvasten:​

 • Bloedwaarden verbeteren en bloedvervetting neemt af

 • Het verhoogt de weerstand

 • Je krijgt meer lichamelijke en geestelijke energie

 • Het verbetert de darmfunctie

 • Kan helpen tegen allergieën 

 • Ontstekingswaarden dalen

 • Bewezen positief effect bij reumatische aandoeningen

 • Het vergroot je weerbaarheid

 • Het vertraagt je verouderingsproces

 • Je kunt stress beter hanteren

 • Je kunt dieper en rustiger slapen

 • Helpt je smaakpapillen te resetten

 • Je wordt je meer bewust van je eet- en leefpatroon

 • Je krijgt een betere stofwisseling

 • Het heeft een positieve invloed op haar, huid en nagels

Hoe ziet de sapvastenkuur eruit?

 

Tijdens het sapvasten wordt er op de volle dag, op 3 momenten biologische verse sapjes genuttigd met tussendoor 2 detox shotjes en 1 bouillon soepje. Tijdens je verblijf krijg je naast de detox drankjes ook biologische verse kruidenthee's en er staat een kan met water en bergkristal voor je klaar.

Mild vasten

Lijkt je het sapvasten toch te heftig? Of is het om gezondheidsredenen niet haalbaar? Omdat je bepaalde medicatie slikt of omdat je een chronische aandoening hebt? Geen probleem. Dan biedt Vitali-D tijdens het detox weekend ook de mogelijkheid tot mildvasten. Kies je voor het mildvasten, dan krijg je tijdens jouw weekend naast de sappen ook biologische kleine, smaakvolle en lichte hapjes en een vers gemaakte groentesoep.

Sapvasten + een darm & lever detox

Ook kun je er voor kiezen om de sapvastenkuur te versterken met een darm en lever detox. Je krijgt dan naast de sappen op 3 momenten (volle dag) darm en lever detox drankjes. En bij vertrek krijg je ook 1 detox drankje mee naar huis. Klik hier voor meer informatie over de ingrediënten van deze detox kuur.

Voedingsconsult voor de start

Voordat je begint met de detox kuur vind er ca. 1 maand van te voren een voedingsconsult plaats en geef ik advies om het ontgiftingsproces te stimuleren. Dit vergroot het resultaat en beperkt de detox bijverschijnselen tijdens de kuur, waardoor je met veel meer gemak en plezier je detox kunt beleven.

Extra voedingsconsult + programma sapvastenkuur

Voorafgaand aan de kuur bouw je thuis je eetpatroon langzaam af. In het toegestuurde programma, kun je dit afbouw-schema vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan het afbouwen van koffie en geraffineerde suikers en vetten. Na afloop van de kuur bouw je je eetpatroon weer langzaam op. Dit zal ook besproken worden tijdens het voedingsconsult tijdens de detox kuur. Tijdens dit consult krijg je ook allemaal tips mee om je darmmicrobioom te optimaliseren, wat een groot effect kan hebben op blijvende gezondheid.

Aankomst: 13 uur

Wanneer je aankomt staat het eerste verse sapje voor je klaar. De sapjes worden vers gemaakt in een professionele sapcentrifuge. Dit zorgt ervoor dat het sap zoveel mogelijk voedingstoffen behoud. We starten die middag ook met een heerlijke massage naar keuze. Mocht je veel nek/rug klachten hebben, dan kan ik dit voor je behandelen, zodat je de aankomende dagen losser in je vel zit. 

Je verblijf

Je verblijft in een huisje in Eerbeek. Het huisje beschikt over een comfortabele en gezellige ruimte met een eigen ingang, badkamer en terras waar je in alle rust kunt recreëren. De tuin grenst aan een groot natuurgebied: de Veluwe Zoom. Vanuit het huisje loopt je zo het bos in en kun je uren wandelen of fietsen. Knooppunten via Loenen en Eerbeek om vele routes uit te stippelen naar de Posbank, Zilvense heide, Bronckhorst, Nationaal park de hoge Veluwe, Hoenderloo en Beekbergen. Zie onderaan foto's van het verblijf . De overnachtingen zijn bij Vitali-D of bij B&B Veluwezoom Bosranda.

Weekend of door de weeks 

Je bent welkom van vrijdagmiddag 13 uur tot zondagochtend 11 uur. Of kom je liever door de weeks? Dat kan ook! 

All-in prijs

De all-in prijs is € 650,- Deze prijs is inclusief: 2 overnachtingen, verse biologische groente- en fruitsappen, verse extra geconcentreerde ontgiftingsshotjes, biologische bouillon soepjes, biologische reinigende thee's, dagelijkse privé begeleiding, 2 voedingsconsulten, 1 uur massage,​ 1 Pranayama sessie + Yin Yoga, 2 voeding- en leefstijl modules, orthomoleculair suppletie advies en nazorg in de vorm van een telefonisch consult, opgemaakt bed badjas, handdoeken, shampoo, scrubs, masker, wifi, gratis parkeren voor de deur.

Desgewenst kun je de massage of yoga les laten vervangen door een coaching gesprek. En ook is het mogelijk om extra behandelingen of sessie bij te boeken. Klik hier om te kijken naar alle mogelijkheden.

Kom je liever met z'n tweeën?

Dan krijgen jullie beide € 75 korting.

Weekendtarief

Hiervoor geldt een meerprijs van € 20,- extra per nacht

 

Mildvasten

Hiervoor geldt een meerprijs van € 40 voor 3 dagen.

Sapvastenkuur versterken met een darm & lever detox?

Hiervoor geldt een meerprijs van € 45

​​Wil jij een sapvastenkuur ervaren? 

Aankomende detox-dagen in 2023:​​​​​​​​​​

 • 4–6 okt

 • 8–10 okt

 • 11–13 okt

 • 15–18 okt

 • 22–24 okt

 • 23–25 okt

 • 25–27 okt

 • 29–31 okt

 • 1–3 nov

 • 6–8 nov

* Kies 3 dagen binnen deze periode

Aanmelden

Boek één van bovenstaande data, door deze door te geven in het onderstaand formulier. Staat er geen data tussen die passend is, of wil je de mogelijkheden weten verderop in het jaar? Geef dit dan aan in het formulier. Er wordt dan z.s.m. gezocht naar een andere geschikte datum. 

Neem contact op

                                  Bedankt voor de inzending!

Aanmelden Sapvastenkuur
stedendriehoek - coachingcentrum - wellnesscentrum - gezondheidscentrum - persoonlijke ont
langs-ijssel-en-posbank-overnachting.jpg
Bosranda_02.jpeg
vakantie boeken - natuurhuisjes - detox vakantie.jpeg
Eerbeek, Dieren, Zutphen, Apeldoorn, Arnhem, Velp, De Steeg, Rheden, Brummen, vakantiehuis
Bosranda_03.jpeg
Bosranda_05.jpeg
bottom of page