top of page
K2-D3_Banner.jpg

Vitamine D3 & K2

€ 28 (Incl. 25 % korting)

Een anti-agingvitamine ter bevordering van gezonde botten en bloedvaten en een goed werkend immuunsysteem. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat ons lichaam dagelijks minstens 180 microgram nodig heeft voor maximale positieve effecten. K2+D3 bevat daarom 200 mcg, en 40 mcg vitamine D3 in iedere dagelijkse dosering in de vorm van 1 capsule.

Het belang van vitamine K2 

De onderzoeksresultaten die zijn gepubliceerd in het laatste decennium, wijzen uit dat vitamine K2 in belangrijke mate bijdraagt aan de ontwikkeling van botstructuren tijdens de groei van het lichaam, het behoud van sterke botten tijdens het gewone leven en het verminderden van het risico op osteoporose. Daarnaast is er bewijs dat regelmatige inname van vitamine K2 helpt om de bloedvaten flexibel te houden, met als positief gevolg een verminderd risico op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Vitamine K2 houdt ook zachte weefsels vrij van verkalkingen (tandsteen, fronzen shoulder, hielspoor, nierstenen, kalkspaties in huid of borstweefsel, etc) en zorgt dat de calcium optimaal wordt verwerkt in de botten.

Het belang van vitamine D3 

Vitamine K2 en D3 werken in synergie en worden liefst altijd samen gebruikt. Vitamine D3 is van belang voor het calciumtransport in ons lichaam. Er zijn daarnaast nog zo’n 1000 genen die vitamine D3 vergen om goed te kunnen functioneren. 200 daarvan hebben een directe relatie tot ziektebeelden. Het is dus zaak om de vitamine D3 status te bewaken en altijd in het optimale bereik te behouden.

 

De meeste Nederlanders hebben een vitamine D te kort

De basis van vitamine D3 zou moeten komen via zonlicht. In West-Europa werkt dit alleen in de 6-8 warmste maanden van het jaar; hoe noordelijker de woonregio, hoe korter de periode om vitamine D op te bouwen. Dit betekent dat met name midden op de dag de beste opbouw plaatsvindt van vitamine D mits je geen zonnebrandcrème gebruikt. In de praktijk zien we dus dat veel mensen ook nog in de zomer een vitamine D te kort hebben. Wil je in die optimale regio blijven, gedurende het gehele jaar, dan is het raadzaam om minimaal in de winter extra suppletie te gebruiken. Maar ook in de zomer is een basissuppletie verstandig, zodat je altijd veilig blijft. 

Aandoeningen en ziektes gelinkt aan een vitamine D3 te kort

Een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot zwakke botten, gebrek aan energie, spierpijnen, verhoogd valrisico, slapeloosheid, cognitieve stoornissen, oogproblemen en zelfs botvervormingen.

 

Voordelen van vitamine D3

Terwijl vitamine D3 inname de werking van het immuunsysteem flink verbetert, is de lijst van voordelen nog veel langer. Een goedwerkende schildklier heeft ook D3 nodig. De darmfunctie werkt beter, met name ook omdat voor een betere omzetting naar B-vitamines in de darmflora ook D3 noodzakelijk is. Het helpt, net als omega-3 ook depressies en angstgevoelens te voorkomen. Het is o.a.. essentieel voor neuromusculaire functies.

LET OP: Dit is een zes maanden bindend abonnement. Je ontvangt vitamine K2+D3 voor slechts € 28 + € 5,90 verzendkosten per maand. Wanneer je kiest voor een extra product op 1 van de andere producten van Eqology, dan vervallen de verzendkosten. Als het abonnement niet voorafgaand aan de 6e maand wordt opgezegd, wordt het automatisch maandelijks verlengd.

BESTELLEN?

Klik op onderstaande knop en stuur via dit bericht de volgende gegevens mee: 

Naam, adres en telefoonnummer.

Ik maak dan een abonnement voor je aan en je krijgt via de mail extra informatie opgestuurd. Voor vragen kun je contact opnemen.

Betalingsmogelijkheden

Je kunt maandelijks via ideal betalen, maar ook kun je kiezen voor maandelijkse automatische incasso. Geef dan in het bericht je IBAN gegevens door.

Wil je naast de Vitamine D3 & K2 nog een ander product van Eqology bestellen, dan kun je dit in het bericht vermelden. 

bottom of page