top of page
Sapkuren-met-overnachtingen.jpg

Privé detox retraite
3-daagse sapvastenkuur 

Privé sapvasten retraite

Heb jij behoefte om jezelf lichamelijk en geestelijk te reinigen en ben je toe aan rust, stilte en de natuur? Tijdens de sapvasten retraite op de Veluwe krijg je privé begeleiding bij het detoxen en heb je de mogelijkheid om in je eigen ruimte in alle rust het detox proces te ondergaan. Tijdens deze dagen kun je weer helemaal opladen en krijg je inzicht in je voedingspatroon en inspiratie voor een gezonde leefstijl. 

Wat kun je deze privé retraite verwachten:

2 overnachtingen in een huisje direct aan het Veluwse bos

 Dagelijkse privé begeleiding tijdens het detoxen 

 Verse biologische groente- en fruitsappen

 Verse extra geconcentreerde ontgiftingsshotjes​

Biologische verse kruiden thee's & bouillon soepjes

1 uur massage naar keuze

1 Pranayama + Yin Yoga les

2 voedingsconsulten

Orthomoleculair suppletie advies

2 voeding- en leefstijl modules

Nazorg in de vorm van een telefonisch consult

Waarom een sapvasten detox kuur?

Het aantal toxische stoffen dat ons lichaam binnendringt, neemt steeds toe. Ze komen onder andere binnen via de lucht die we inademen en door ons voedsel. Maar ook te veel stress, constipatie of diarree, hyper doorlaatbare darmbarrière, onvolledige vertering, pH veranderingen, onvoldoende zuurstof, medicijnen, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, additieven, zware metalen, verontreinigd kraanwater, plastic, cosmetica, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, pannen met antiaanbaklagen en syntetische kleding spelen een rol bij een disbalans in je lichaam. Daardoor zijn de darmen vaak vervuild, de darmwand te doorlaatbaar (leaky gut) en de lever overbelast. Op een gegeven moment krijgt het lichaam de toxische stoffen niet meer verwerkt en gaat ze opslaan. Dag na dag wordt het lichaam iets minder vitaal en stijgt het risico op ontstaan van chronische aandoeningen.

Symptomen door een overvloed aan gifstoffen:

 • vermoeidheid

 • geheugen problemen

 • slechte concentratie

 • prikkelbaar

 • opgezette buik

 • winderigheid

 • maagzuur klachten

 • constipatie of dunne ontslasting

 • huidproblemen (droge huid, eczeem, acne etc.)

 • hoofdpijn

 • haaruitval

 • jeuk

 • etc.

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Voordelen van sapvasten

Uit onderzoek is gebleken dat calorierestrictie (zoals bij vasten) het verouderingsproces vertraagt. Als we minder eten, investeert ons lijf namelijk meer in onderhoud en minder in groei. Sapvasten activeert ook de reparatiegenen in ons lichaam. Spieren en gewrichten worden soepeler, je raakt gewicht kwijt, de bloeddruk normaliseert, je wordt helderder en je kunt je beter concentreren. Vasten geeft ook een aanzet ter voorkoming van zwaarlijvigheid en diabetes-2 en helpt het lichaam ontgiften. 

Nog meer voordelen van sapvasten:​

 • Bloedwaarden verbeteren en bloedvervetting neemt af

 • Het verhoogt de weerstand

 • Je krijgt meer lichamelijke en geestelijke energie

 • Het verbetert de darmfunctie

 • Kan helpen tegen allergieën 

 • Ontstekingswaarden dalen

 • Bewezen positief effect bij reumatische aandoeningen

 • Het vergroot je weerbaarheid

 • Het vertraagt je verouderingsproces

 • Je kunt stress beter hanteren

 • Je kunt dieper en rustiger slapen

 • Helpt je smaakpapillen te resetten

 • Je wordt je meer bewust van je eet- en leefpatroon

 • Je krijgt een betere stofwisseling

 • Het heeft een positieve invloed op haar, huid en nagels

Hoe ziet een sapvastenkuur eruit?

Tijdens het sapvasten wordt er op de volle dag, op 3 momenten biologische verse sapjes genuttigd met tussendoor 2 detox shotjes en 1 bouillon soepje. Tijdens je verblijf krijg je naast de detox drankjes ook biologische verse kruidenthee's en er staat een kan met water en bergkristal voor je klaar.

Mild vasten

Lijkt je het sapvasten toch te heftig? Of is het om gezondheidsredenen niet haalbaar? Omdat je bepaalde medicatie slikt of omdat je een chronische aandoening hebt? Geen probleem. Dan biedt Vitali-D tijdens het detox weekend ook de mogelijkheid tot mildvasten. Kies je voor het mildvasten, dan krijg je tijdens jouw weekend naast de sappen ook biologische kleine, smaakvolle en lichte hapjes en een vers gemaakte groentesoep.

Sapvasten + een darm & lever detox

Ook kun je er voor kiezen om de sapvastenkuur te versterken met een darm en lever detox. Je krijgt dan naast de sappen op 3 momenten (volle dag) darm en lever detox drankjes. En bij vertrek krijg je ook 1 detox drankje mee naar huis. Klik hier voor meer informatie over de ingrediënten van deze detox kuur.

Voedingsconsult voor de start

Voordat je begint met de detox kuur vind er ca. 1 maand van te voren een voedingsconsult plaats en geef ik advies om het ontgiftingsproces te stimuleren. Dit vergroot het resultaat en beperkt de detox bijverschijnselen tijdens de kuur, waardoor je met veel meer gemak en plezier je detox kunt beleven.

Extra voedingsconsult + programma sapvastenkuur

Voorafgaand aan de kuur bouw je thuis je eetpatroon langzaam af. In het toegestuurde programma, kun je dit afbouw-schema vinden. Na afloop van de kuur bouw je je eetpatroon ook weer langzaam op. Dit zal ook besproken worden tijdens het voedingsconsult. Tijdens dit consult krijg je allemaal tips mee om je darmmicrobioom te optimaliseren.

Aankomst met vers gemaakt sapje + een massage

Wanneer je aankomt staat het eerste sapje voor je klaar. De sapjes worden vers gemaakt in een professionele sapcentrifuge. Dit zorgt ervoor dat het sap zoveel mogelijk voedingstoffen behoud. We starten die middag ook met een heerlijke massage naar keuze. Mocht je veel nek/rug klachten hebben, dan kan ik dit voor je behandelen, zodat je de aankomende dagen losser in je vel zit. 

Bosranda_02_edited.jpg

Je verblijf

Je verblijft in een huisje in Eerbeek. Het huisje beschikt over een comfortabele en gezellige ruimte met een eigen ingang, badkamer en terras waar je in alle rust kunt recreëren. De tuin grenst aan een groot natuurgebied: de Veluwe Zoom. Vanuit het huisje loop je zo het bos in en kun je uren wandelen of fietsen. Knooppunten via Loenen en Eerbeek om vele routes uit te stippelen naar de Posbank, Zilvense heide, Bronckhorst, Nationaal park de hoge Veluwe, Hoenderloo en Beekbergen. Zie onderaan foto's van het verblijf. Klik hier voor meer informatie over de B&B Veluwezoom Bosranda.

Aankomst en vertrektijden

Je bent welkom van vrijdagmiddag 13:00 uur tot zondagochtend 11 uur. Het is ook mogelijk om door de weeks te komen.

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Tarieven

All-in prijs:

€ 750

Kom je liever met z'n tweeën?

All in prijs € 545 p.p.

Mildvasten 

Hiervoor geldt een meerprijs van € 40 voor 3 dagen

Sapvastenkuur versterken met een darm & lever detox

Hiervoor geldt een meerprijs van € 45

De all-in prijs is inclusief: 2 overnachtingen, verse biologische groente- en fruitsappen, verse extra geconcentreerde ontgiftingsshotjes, biologische bouillon soepjes, biologische reinigende thee's, dagelijkse privé begeleiding, 2 voedingsconsulten, 1 uur massage,​ 1 Pranayama sessie + Yin Yoga, 2 voeding- en leefstijl modules, orthomoleculair suppletie advies en nazorg in de vorm van een telefonisch consult, opgemaakt bed badjas, handdoeken, shampoo, scrubs, masker, wifi, gratis parkeren voor de deur.

​Extra behandelingen/sessies

 

Individuele opstelling

Wil jij jezelf ontmoeten tijdens een een individuele IoPT opstelling? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. IoPT laat snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is van je gedrag en helpt om verborgen verbanden te gaan zien. Klik hier voor meer informatie.

Individuele Breathwork sessie

Wil jij de kracht van de ademhaling ervaren? Via de verbonden ademhaling kom je direct tot de kern en kun je onderdrukte emoties, angsten, verlangens en belemmeringen loslaten. Klik hier voor meer informatie.

Massage behandelingen 

Wil je jezelf verwennen met een extra massage behandelingen of scrub? Klik hier om alle behandelingen te bekijken.

Aanmelden?

Wil jij een darm & lever detox retraite ervaren? Meld je dan aan via het formulier hieronder en geef je voorkeuren aan. Ik kijk dan of jouw aangegeven data beschikbaar is en neem binnen 24 uur contact met je op.

Neem contact op

                                  Bedankt voor de inzending!

Aanmelden Sapvastenkuur

Recensies

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

 

Palmyra

 

Half mei heb ik de 3 daagse detox bij Vitali-D gedaan. Het voelde echt als een prive mini retraite, het beste cadeau dat ik mezelf kon geven. De begeleiding die je krijgt is 1 op 1. En je wordt deskundig begeleid. De producten die gebruikt worden zijn van topkwaliteit. Dorthe is een fijne zeer deskundige coach die alles voor je uitzoekt en eventueel het programma zo aanpast dat het voor jou passend is. De prive yogales en massage zijn super fijn. Ik voelde mij echt een stuk beter. Na afloop kun je nog met al je vragen bij haar terecht. Het was een super ervaring die ik iedereen van harte kan aanbevelen. Vitali-D helpt je je weg terug te vinden naar een gezonder en fitter leven.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Nell

 

Eind vorige maand heb ik een darm- en lever detox kuur bij Dorthe gedaan en ondergaan. Ondergaan vooral omdat het een zeer persoonlijke, leerzame en leuke ervaring was. Liefdevolle en zeer kundige begeleiding (drie x daags) zorgden voor een luxe-en privé-gevoel, wat nog extra versterkt werd door de plek van de B&B waar ik verbleef zo ongeveer in het bos van Eerbeek! Heerlijke massage en coaching en zoveel schoner en rijker weer terug thuis, dank Dorthe én Saranda!

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Astrid

 

De 4 dagen bij Dorthe waren voor mij een cadeau door onder haar bezielende en gepassioneerde leiding me onder te dompelen. Doordat de voorbereiding van deze dagen al eerder begon dan de eigenlijke dagen, maakte dat mijn motivatie des te groter. Het maakte me nog bewuster van mijn eet- en leefritme en nodigde me uit een nieuwe balans daarin te vinden. Ook heb ik genoten van de massages, yoga, de wandelingen en de informatieve gezellige gesprekken. Voor mij fijn om te ontdekken dat de lichtheid in energie zó dichtbij is.

Bosranda_02.jpeg
detox_retraite_veluwe.png
Coach Eerbeek_edited.jpg
Sapvasten_retraite_Veluwe__edited.jpg
Bosranda_03.jpeg
Privé-detox-wellness-retraite-veluwe.jpeg
Bosranda_05.jpeg
bottom of page