top of page
detox-privé-retraitre-veluwe_edited.jpg

Detoxen in de natuur:
3 tot 6-daagse Privé Retraite

Privé darm & lever detox retraite

Heb jij behoefte om jezelf lichamelijk en geestelijk te reinigen en ben je toe aan rust, stilte en de natuur? Tijdens deze detox retraite op de Veluwe word je een weekend of een week lang in de watten gelegd en krijg je privé begeleiding bij het detoxen. Je hebt de mogelijkheid om in je eigen ruimte in alle rust het detox proces te ondergaan. Tijdens deze dagen kun je weer helemaal opladen en krijg je inzicht in je voedingspatroon en inspiratie voor een gezonde leefstijl. 

Coach_Eerbeek_Stedendriehoek.png

Wat kun je deze privé retraite verwachten:

2, 3, 4 of 5 overnachtingen in een huisje direct aan het Veluwse bos

 Dagelijkse privé begeleiding tijdens het detoxen 

 5 detox drankjes per dag (voor 3, 4, 5 of 6 dagen)

Biologische verse kruiden thee's & bouillon soepjes

1 uur massage naar keuze

1 Pranayama + Yin Yoga les

2 voedingsconsulten

Orthomoleculair suppletie advies

2 voeding- en leefstijl modules

Nazorg in de vorm van een telefonisch consult

Waarom een darm en lever detox?

Het aantal toxische stoffen dat ons lichaam binnendringt, neemt steeds toe. Ze komen onder andere binnen via de lucht die we inademen en door ons voedsel. Maar ook te veel stress, constipatie of diarree, hyper doorlaatbare darmbarrière, onvolledige vertering, pH veranderingen, onvoldoende zuurstof, medicijnen, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, additieven, zware metalen, verontreinigd kraanwater, plastic, cosmetica, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, pannen met antiaanbaklagen en syntetische kleding spelen een rol bij een disbalans in je lichaam. Daardoor zijn de darmen vaak vervuild, de darmwand te doorlaatbaar (leaky gut) en de lever overbelast. Op een gegeven moment krijgt het lichaam de toxische stoffen niet meer verwerkt en gaat ze opslaan. Dag na dag wordt het lichaam iets minder vitaal en stijgt het risico op ontstaan van chronische aandoeningen.

Symptomen van darm- en leverbelasting zijn:

 • vermoeidheid

 • geheugen problemen

 • slechte concentratie

 • prikkelbaar

 • opgezette buik

 • winderigheid

 • maagzuur klachten

 • constipatie of dunne ontslasting

 • huidproblemen (droge huid, eczeem, acne etc.)

 • hoofdpijn

 • haaruitval

 • jeuk

 • etc.

Voordelen van de darm en lever detox kuur

​Je darmen en lever spelen de hoofdrol als het gaat om je gezondheid en vitaliteit! Zo hebben je darmen en lever een enorme invloed als het gaat om je stemming, breinvitaliteit, emoties, denkvermogen en je gewicht. Daarnaast zit 80-90 % van je immuunsysteem in je darmen, waardoor je gezondheid daar voor een groot deel geregeld wordt. 

 

Een detox kuur reinigt dus niet alleen het lichaam, maar geeft je ook meer levenslust en vitaliteit. Je krijgt meer zelfvertrouwen, een sterkere wilskracht, meer innerlijke rust, meer energie en uithoudingsvermogen. Daarnaast verlies je ook overtollige centimeters en krijg je een gezondere huid. 

Nog meer voordelen van de darm en lever detox kuur: ​

Voert gifstoffen en afvalstoffen af

✦ Verbeterd je lever-, galblaas-, en nierfunctie

✦ Toenemende lichamelijke en geestelijke energie

✦ Je kunt dieper en rustiger slapen

✦ Vermindert problemen met de stoelgang (constipatie/diarree) ✦ Verminderde klachten van PDS (prikkelbare darm syndroom) ✦ Positieve effecten bij een verhoogde darmpermeabiliteit (leaky gut) ✦ Je wordt je meer bewust van je eet- en leefstijlpatroon ✦ Betere stemming door een verbeterde aanmaak van gelukshormonen. Denk aan: serotonine, melatonine en onze lichaamseigen 'tranquilizer' GABA ✦ Minder last van een opgeblazen buik ✦ Minder gevoelig voor ontstekingen en infecties ✦ Draagt bij aan gewichtsverlies ✦ Vermindert het risico op diabetes 1 en 2 en verbetert de gevoeligheid voor insuline ✦ Betere regulatie van je honger- en verzadigingsgevoel ✦ Heeft een gunstig effect op de mate van stressgevoeligheid ✦ Stimuleert de groei van gezonde darmcellen en remt de groei van darmkankercellen ✦ Bloedwaarden verbeteren en bloedvervetting neemt af ✦ Kan helpen tegen allergieën  ✦ Werkt positief bij reumatische aandoeningen ✦ Het vertraagt je verouderingsproces ✦ Je krijgt een betere stofwisseling ✦ Het heeft een positieve invloed op haar, huid en nagels​

Pattern_gradient_Trans_30.png

Hoe ziet de darm en lever detox kuur eruit?

De detox kuur voor de volle dag bestaat uit 5 detox drankjes. De totale hoeveelheid detox-drankjes is afhankelijk van hoeveel dagen je de verblijft: 3, 4, 5 of 6 dagen. De dag dat je naar huis gaat krijg je nog 1 detox drankje mee naar huis. Tijdens je verblijf krijg je naast de detox drankjes ook biologische verse kruidenthee's en er staat biologische bouillon in het huisje.

Mild detoxen

Lijkt je een detox kuur toch te heftig? Of is het om gezondheidsredenen niet haalbaar? Geen probleem. Vitali-D biedt ook een mogelijkheid tot een mildere manier van detoxen. Je krijgt dan tijdens jouw weekend naast de detox drankjes ook biologische kleine, smaakvolle en lichte hapjes en een vers gemaakte groentesoep.

Voedingsconsult voor de start

Voordat je begint met de detox kuur vind er ca. 1 maand van te voren een voedingsconsult plaats en geef ik advies om het ontgiftingsproces te stimuleren. Dit vergroot het resultaat en beperkt de detox bijverschijnselen tijdens de kuur, waardoor je met veel meer gemak en plezier je detox kunt beleven.

Extra voedingsconsult + het detox programma

Voorafgaand aan de kuur bouw je thuis je eetpatroon langzaam af. In het toegestuurde programma, kun je dit afbouw-schema vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan het afbouwen van koffie en geraffineerde suikers en vetten. Na afloop van de kuur bouw je je eetpatroon weer langzaam op. Dit zal ook besproken worden tijdens het voedingsconsult tijdens de detox kuur. Tijdens dit consult krijg je ook allemaal tips mee om je darmmicrobioom te optimaliseren. ​

Hoogwaardige ingrediënten

De detox bevat enkel zuivere inhoudsstoffen en hypoallergene nutriënten met een hoge biologische beschikbaarheid. De detox is 100% natuurlijk en vrij van genetisch gemanipuleerde stoffen.

  

 

✦ Essentiële voedingsstoffen  Afvalstoffen verwijderen kost energie. Tijdens de detox kuur draaien de lever, de darmen en de nieren en de energiesystemen op volle toeren. De detox bevat daarom alle belangrijk vitamines, mineralen, antioxidanten, vetzuren en specifieke eiwitten om het detox-proces te ondersteunen en voedingstekorten aan te vullen. Hieronder noem ik enkele toegevoegde voedingsstoffen: ✦ Zuiverende ingrediënten zoals glutathion, NAC en TMG. De detox is verreikt met het belangrijkste zuiverende ingrediënt dat er is: glutathion. Glutathion is een krachtig lichaamseigen anti-oxidant die oxidatieve stress vermindert, het zelfreinigingsproces van de cellen stimuleert en stoffen zoals; alcohol, pesticiden en zware metalen verwerkt. Naast glutathion is de lever ook afhankelijk van de stoffen niacinamide en N-acetylcysteïne (NAC) om de ontgiftende leverenzymen aan te maken. Ook bevat de detox hoog gedoseerd TMG (trimethylglycine) Dit ondersteunt een gezonde leverfunctie en ontgifting en zorgt voor normale homocysteïnespiegels. ​ ✦ Darmreinigende en herstellende ingrediënten als: L-glutamine, N-acetyl-L-cysteïne, quercetine en meer! L-glutamine en quercetine hebben het vermogen om de darmwand te herstellen en te voeden en de radar van het afweersysteem op scherp te houden. Deze krachtige voedingsstoffen geven het darmslijmvlies een grondige onderhoudsbeurt en ze beschermen tegen vreemde indringers zoals schimmels, bacteriën en parasieten. Daarnaast werkt het tegen een verhoogde darmpermeabiliteit (leaky gut), voedselinolleranties en andere darmklachten. Zink en N-acetyl-L-cysteïne in combinatie met L-glutamine herstellen gedeeltelijk de integriteit van de tight junctions (darmwand) en verminderen ontstekingen ontstaan in de darm. Niacine zorgt voor een verhoogde expressie van tight junction proteïnen en in combinatie met zink heeft dit vele voordelen voor je gezondheid.

Bosranda_02_edited.jpg

Je verblijf

Je verblijft in een huisje in Eerbeek. Het huisje beschikt over een comfortabele en gezellige ruimte met een eigen ingang, badkamer en terras waar je in alle rust kunt recreëren. De tuin grenst aan een groot natuurgebied: de Veluwe Zoom. Vanuit het huisje loop je zo het bos in en kun je uren wandelen of fietsen. Knooppunten via Loenen en Eerbeek om vele routes uit te stippelen naar de Posbank, Zilvense heide, Bronckhorst, Nationaal park de hoge Veluwe, Hoenderloo en Beekbergen. Zie onderaan foto's van het verblijf. Klik hier voor meer informatie over de B&B Veluwezoom Bosranda.

Aankomst en vertrek

Bij een detox retraite van 3 dagen verblijf je van vrijdagmiddag 13:00 uur tot zondagochtend 11 uur. Kies je voor een retraite van meer dagen, dan vertrek je op een andere dag om 11 uur. Het is ook mogelijk om door de weeks te komen.

Pattern_gradient_Trans_30.png

Tarieven

All-in prijs:

3 dagen: € 695 

4 dagen: € 945 

5 dagen: € 1.195

6 dagen: € 1.445

All-in prijs voor 2 personen:

3 dagen: € 465 p.p.

4 dagen: € 615 p.p.

5 dagen: € 765 p.p.

6 dagen: € 915 p.p.

Weekendtarief € 20 extra per nacht

Mild detoxen € 20 voor 1 volle dag*

* Dag van aankomst en de dag van vertrek wordt berekend als 1 dag

Alle prijzen zijn inclusief: overnachtingen, darm & lever detox voor 3, 4, 5 of 6 dagen, biologische bouillon soepjes, biologische reinigende thee's, dagelijkse begeleiding, 2 voedingsconsulten, 1 uur massage naar keuze, 1 Pranayama sessie + Yin Yoga, 2 voeding- en leefstijl modules, orthomoleculair suppletie advies, nazorg in de vorm van een telefonisch consult, opgemaakt bed, badjas, handdoeken, shampoo, wifi en gratis parkeren voor de deur.

Extra behandeling of sessie boeken

 

​Individuele opstelling

Wil jij jezelf ontmoeten tijdens een een individuele IoPT opstelling? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. IoPT laat snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is van je gedrag en helpt om verborgen verbanden te gaan zien. Klik hier voor meer informatie.

Individuele Breathwork sessie

Wil jij de kracht van de ademhaling ervaren? Via de verbonden ademhaling kom je direct tot de kern en kun je onderdrukte emoties, angsten, verlangens en belemmeringen loslaten. Klik hier voor meer informatie.

Extra massage behandelingen

In het totale pakket krijg je 1 uur massage naar keuze, maar misschien wil jij je jezelf wel verwennen met een extra massage behandelingen of scrub? Klik hier om alle behandelingen te bekijken.

Aanmelden?

Wil jij een darm & lever detox retraite ervaren? Meld je dan aan via het formulier hieronder en geef je voorkeuren aan. Ik kijk dan of jouw aangegeven data beschikbaar is en neem binnen 24 uur contact met je op.

Neem contact op

Bedankt voor je bericht!

Ingredienten darm detox
Aanmelden darm detox

Recensies

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Nell

 

Eind vorige maand heb ik een darm- en lever detox kuur bij Dorthe gedaan en ondergaan. Ondergaan vooral omdat het een zeer persoonlijke, leerzame en leuke ervaring was. Liefdevolle en zeer kundige begeleiding (drie x daags) zorgden voor een luxe-en privé-gevoel, wat nog extra versterkt werd door de plek van de B&B waar ik verbleef zo ongeveer in het bos van Eerbeek! Heerlijke massage en coaching en zoveel schoner en rijker weer terug thuis, dank Dorthe én Saranda!

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

 

Palmyra

 

Half mei heb ik de 3 daagse detox bij Vitali-D gedaan. Het voelde echt als een prive mini retraite, het beste cadeau dat ik mezelf kon geven. De begeleiding die je krijgt is 1 op 1. En je wordt deskundig begeleid. De producten die gebruikt worden zijn van topkwaliteit. Dorthe is een fijne zeer deskundige coach die alles voor je uitzoekt en eventueel het programma zo aanpast dat het voor jou passend is. De prive yogales en massage zijn super fijn. Ik voelde mij echt een stuk beter. Na afloop kun je nog met al je vragen bij haar terecht. Het was een super ervaring die ik iedereen van harte kan aanbevelen. Vitali-D helpt je je weg terug te vinden naar een gezonder en fitter leven.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Astrid

 

De 4 dagen bij Dorthe waren voor mij een cadeau door onder haar bezielende en gepassioneerde leiding me onder te dompelen.

Doordat de voorbereiding van deze dagen al eerder begon dan de eigenlijke dagen, maakte dat mijn motivatie des te groter.

Het maakte me nog bewuster van mijn eet- en leefritme en nodigde me uit een nieuwe balans daarin te vinden. Ook heb ik genoten van de massages, yoga, de wandelingen en de informatieve gezellige gesprekken. Voor mij fijn om te ontdekken dat de lichtheid in energie zó dichtbij is.

Bosranda_02.jpeg
detox_retraite_veluwe.png
Coach_Eerbeek_Traumacoach_Stress_Burn-outcoach_Voedingscoach_edited.jpg
Sapvasten_retraite_Veluwe__edited.jpg
Bosranda_03.jpeg
Coach_Eerbeek_Stresscoach_Traumacoach_Voedingscoach_Vitaliteitscoach.jpg
Bosranda_05.jpeg
bottom of page