top of page
coaching-voor-persoonlijke-ontwikkeling

Transformatie & trauma coaching

Coaching voor transformatie en trauma heling is een diepgaand proces van bewustwording en persoonlijke groei. Het kan jou ondersteunen in transitie-momenten op jouw levenspad.

Wat is trauma?

Trauma klinkt voor veel mensen heftig, maar wist je dat bijna iedereen één of meerdere trauma’s oploopt in het leven? Alleen niet iedereen heeft daar direct last van. Wanneer er iets in jouw leven gebeurt wat een bepaalde impact heeft en het jou niet lukt om de ervaringen te verwerken dan spreken we van een trauma. Dit kan ook onbewust zijn. Gedurende de rest van je leven kun je dan getriggerd worden door bepaalde situaties en in ‘overlevingsmodus’ komen. Dit activeringsproces van oude trauma’s zorgt ervoor dat het heel lang kan duren voordat je jezelf weer beter voelt.

 

Bij een traumatisering splitst een deel van jezelf zich af, het traumadeel, en andere delen gaan zich manifesteren. Traumatische ervaringen blijven in je onderbewuste actief waardoor je op normale gebeurtenissen heel heftig kan reageren. Denk aan:

 • Veel angst waar dat niet nodig is

 • Vluchtgedrag in verslavingen

 • Antisociaal gedrag (afzonderen)

 • Woedeaanvallen om niets

 • In een gesprek dichtslaan (freeze) 

 • Niet meer normaal kunnen functioneren op je werk

 • Geen gezonde relaties aan kunnen gaan

Daarnaast kun je tegen allerlei fysieke klachten aanlopen zoals: vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, spierpijn, spijsverteringsproblemen, burn-out, hartkloppingen, rusteloosheid etc.

Barok_Gradient_Small_Groen.png

Hoe ontstaan trauma’s?

1. Trauma vanuit de kindertijd 

Vaak ontstaat trauma’s in de kindertijd vanuit loyaliteit naar je ouders. Om contact met mama en/of papa te hebben neemt een kind vaak de trauma’s van de ouders over. Als kind verlang je alleen maar naar liefde, aandacht, geborgenheid, veiligheid, vertrouwen en begrip. Als jouw ouders dit niet konden geven offer je zonder het te beseffen jezelf op voor het geluk of welzijn van je moeder of vader. Zo ontstaat er een symbiose met papa of mama. Deze symbiose zorgt ervoor dat jij jezelf niet op een gezonde manier kan ontwikkelen. 

 

Barok_Gradient_Small_Groen.png

2. Trauma door extreem emotionele gebeurtenissen

Ook kun je een trauma oplopen door gebeurtenissen zoals:​

 • Lichamelijke en/of geestelijke beschadiging door natuurgeweld

 • Een levensbedreigende situatie of een aanval waaraan men niet kon ontsnappen zoals: overval, mishandeling, verkrachting, seksueel misbruik, gepest worden en oorlog.

 • Ongelukken zoals: auto-ongeluk of bedrijfsongeval. 

 • Fysieke verwondingen zoals: operaties, verdoving, verbranding en vergiftiging.

 • Getuige zijn van een levensbedreigende situatie, ongelukken, fysieke verwondingen of natuurramp.

 • Het overlijden van een dierbare.

 • Verwaarlozing en liefdeloosheid van ouders

Trauma loslaten is het begin van een nieuw leven

Transformatie en trauma coaching helpt je die ervaringen uit het verleden met de daaraan gekoppelde emoties te erkennen en te verwerken. Zo kun je oude patronen loslaten en wordt er ander gedrag mogelijk. Hierdoor sta jij sterker in het leven waardoor je vanuit kracht, vertrouwen en veiligheid jouw pad kunt bewandelen. 

Als gediplomeerd trauma/IoPT coach (Identity oriented PsychoTrauma therapie) en stress- burn-out coach, houd ik mij bezig met de transformatie van mensen. Mijn kennis komt zowel van vele opleidingen, cursussen en vanuit mijn eigen ervaring. Zelf heb ik namelijk ook alle facetten van trauma en traumaverwerking doorleeft. Het is mijn missie om andere mensen te begeleiden naar echte vrijheid, geluk en vitaliteit. 

Traumacoach_Vitaliteitscoach_Stresscoach_Burnoutcoach.jpg
Traumacoach_IoPT_Burnoutcoach_Stresscoac

Transformatie & trauma coaching is ideaal als je:

     

 • Geconfronteerd wordt met negatieve gedachtes en patronen

 • Wil werken aan onverwerkte emoties en/of trauma's

 • Je identiteit meer wil vormen (Wie ben jij? Wat wil je? Waar sta je voor?)

 • Je innerlijk wilt ontwikkelen en meer verbinding wilt krijgen met jezelf

 • Zonder angst en zorgen in het leven wilt staan

 • Meer rekening met jezelf wilt houden en je grenzen wilt leren inzien en aangeven

 • Behoefte hebt aan helderheid over levensvraagstukken op het gebied van relaties, werk of gezondheid

 • Continu bezig bent met het te doen zoals het ‘hoort’. Maar eigenlijk voel je je daar helemaal niet fijn bij.

 • Wil werken aan meer rust en balans

 • Zelfverzekerder wilt worden

 • Los wilt komen van het moeten, zodat je kan genieten en ontspannen

 • Assertiever wilt worden

 • ​Je meer energie, passie en levenslust wilt ervaren

Coach_Eerbeek_Traumacoach_Stress_Burn-outcoach_Voedingscoach.jpg

Hoe werkt het?

1 Gratis kennismakingsgsprek Via het onderstaande formulier kun je je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ook is het mogelijk om je direct aan te melden voor het intake gesprek of een losse IoPT sessie. 2 Intakegesprek Tijdens het intakegesprek maken we kennis en bespreken we de knelpunten die jij ervaart. Het is belangrijk dat je een klik voelt. Ben ik de juiste coach die jou kan helpen? Zo ja, dan gaan we samen kijken en onderzoeken wat jou zou kunnen helpen in jouw situatie en of een traject aan sluit op jouw behoeften. 3 Vervolgconsulten Tijdens de vervolgconsulten gaan we dieper in op de onderliggende oorzaken. Door gebruik te maken van diverse methodieken word je steeds meer bewust van je patronen en structuren en kun je deze gaan doorbreken. Zo kom je in beweging en vind er een positieve verandering plaats. Ik werk intuïtief en samen kijken we naar de methoden die het beste bij jou aansluiten. Zo kunnen we methodieken gebruiken als IoPT (Identity oriented PsychoTrauma Therapy), NLP (master niveau), systemisch werk en transactionele analyse. Ook kunnen we ademwerk inzetten. Door een combinatie van intensieve en krachtige vormen van ademwerk wordt opgeslagen trauma losgelaten. Door deze bevrijding van de ademhaling komt er weer meer ruimte voor energie en levenskracht. Ook kan ik je leren ontspannen door mindfulness, pranayama of Yin Yoga. 4 Duur traject Het aantal coachingsgesprekken is afhankelijk van het probleem en de vraagstelling. Over het algemeen zijn er 6 tot 12 sessies nodig. Een coaching sessie duurt tussen de 75 en 90 min.

Vergoedingen​

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar werkgevers staan vaak open om jouw coaching te bekostigen. Jouw werkgever is er immers bij gebaat dat jij goed in je vel zit. Daarnaast is een week ziek al duurder dan een heel coachtraject. Binnen veel organisaties is er budget voor persoonlijke ontwikkeling en coaching valt daar onder. Het is krachtig om bij je werkgever aan te geven dat je wilt werken aan je mentale gezondheid. Je laat hiermee zien dat je weer aan het stuur van je leven wilt staan. 

Heb je geen werkgever, maar ben je ondernemer? Dan is coaching aftrekbaar bij de belastingdienst. Kijk hieronder naar alle vergoeding mogelijkheden.

Barok_Gradient_Small_Groen.png

Intake en vervolgconsulten

Telefonisch/online kennismakingsgesprek (ca. 30 min)

Gratis

Intake gesprek € 85

60 min directe tijd en 15 min uitwerkingstijd

Vervolgconsulten € 115

75 - 90 min directe tijd + 15 min voorbereiding- en uitwerkingstijd

Barok_Gradient_Small_Groen.png

Trauma-transformatie traject

Dit individuele traject bestaat uit:

​​​

 • 8 consulten (75-90 min)

 • Inclusief adem- en lichaamswerk 

 • Neurotransmitter test

 • Suppletie plan gericht op zenuwstelsel kalmeren en trauma herstel

 • Voeding- en leefstijl module gericht op zenuwstelsel kalmeren en trauma herstel

€ 870 *

* betalen in 2 termijnen is ook mogelijk

Barok_Gradient_Small_Groen.png

IoPT opstelling

Individuele opstelling 75 - 90 min 

€ 115

Klik hier voor meer informatie over de IoPT opstelling

Breathwork sessie

Individuele ademsessie

90 min € 115

120 € 155

Klik hier voor meer informatie over de Breathwork sessie

Formulier trauma coaching

Neem contact op

Bedankt voor je bericht!

Recensies

Barok_Gradient_Small_Groen.png

Stephanie

 

Door de sessies ben ik gaan inzien waar mijn (overlevings)gedrag ontstaan is. Door de nieuwe inzichten, sta ik anders in het leven en voel ik mij weer energiek! Ik voel

dankbaarheid voor dit proces en kan dit coachingstraject van harte aanbevelen!

Barok_Gradient_Small_Groen.png

Wesley

 

 Ze laat je dingen inzien en helpt je persoonlijk groeien op verschillende vlakken. Ze onderzoekt waar eventuele pijnpunten zitten. Daarnaast heeft ze veel tools en tips om in de praktijk toe te passen. Kortom ik zou haar iedereen aanraden! 

Barok_Gradient_Small_Groen.png

Marga

 

Ik kampte jaren met faalangst en vermoeidheidsklachten. Door de oefeningen die we deden en de leefstijl adviezen, voel ik mij weer krachtig en beter in balans. Ik heb weer plezier in mijn werk en trek niet alles meer naar mezelf toe. 

bottom of page