top of page
Coach Eerbeek_edited.jpg

Dorthe Live
Peper

Mijn levenspad

Na 15 jaar gewerkt te hebben in mijn voormalige massage praktijk in Haarlem en Het Lichtpunt, kreeg ik steeds meer interesse in de achterliggende redenen van lichamelijke klachten en pijn en wilde ik mij hierin verdieping. Daardoor volgde ik diverse opleidingen en leerde ik zowel over mijzelf en het leven en werd mijn missie helder: zoveel mogelijk mensen helpen naar innerlijke vrijheid, vitaliteit en zijn of haar ware potentieel. 

Een van de redenen waarom mensen bij mij komen is omdat ze vastzitten en behoefte hebben aan een transformatie. Ze zijn geblokkeerd door angst of oude patronen en hebben geen verbinding meer met hun ware zelf.

 

Zelf herken ik ook deze problematiek. Ik leefde namelijk ook jaren in angst. Ondanks dat mijn ouders veel aandacht besteedde aan gezondheid en persoonlijke ontwikkeling, liep ik in mijn kindertijd trauma's op. In mijn leven heb ik o.a. te maken gehad met verslaving, hooggevoeligheid (HSP), afzonderingsgedrag, burn-out, prenatale trauma en jeugdtrauma's. Ook werd ik op 19-jarige leeftijd moeder van een zoon met autisme en ADD en een half jaar na de geboorte van mijn zoon overleed mijn vader aan kanker. 

 

Mede door al deze ervaringen, ontdekte ik hoe stress, onverwerkt trauma en emoties je ziek kunnen maken. In de loop der jaren kreeg ik steeds meer klachten waaronder: chronische pijn, artritis en PDS (prikkelbare darm syndroom). Dit maakt dat ik ervaringsdeskundige ben op vele vlakken.

 

Door mijn geschiedenis groeide ook mijn interesse in traumaverwerking, het stress- en hormoonsysteem, darmklachten en de relatie met ons brein en volgde ik diverse opleidingen en cursussen op dit gebied.

 

Door alle lessen en ervaringen die dit leven mij hebben geschonken, sta ik nu veel dichter bij mijzelf en voel ik mij vitaal. En dat gun ik iedereen. Daarom wil ik graag mijn kennis delen om anderen te begeleiden in hun zoektocht naar meer vitaliteit, innerlijke vrijheid en minder klachten.

Naast mijn inspireerde en helende opleidingen heeft ook yoga en ademwerk mij veel inzichten gegeven. Jarenlang heb ik verschillende yogavormen beoefend, o.a. Ashtanga, Vinyasa en Yin Yoga, en les gehad van Micha, mijn partner, de eigenaar van de Yoga Tempel in Haarlem. Ook de kracht van de ademhaling heeft mij en vele cliënten al zoveel gebracht. Ademwerk nodigt je uit om te verbinden met diepere, onbewuste lagen van jezelf. Via de verbonden ademhaling kom je direct tot de kern en kun je onderdrukte emoties, angsten, verlangens en belemmeringen loslaten.

 

Door een coachingstraject te volgen, krijg je meer inzicht in je vastgeroeste patronen, overtuigingen en emoties. Door het onbewuste bewust te maken leer je zien en voelen wat je gevangen houdt. Het moment van inzicht geeft letterlijk meer vrijheid. Dit alles is voor mij als coach een enorme drijfveer om je hierbij te ondersteunen! ​

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Opleidingen & cursussen

Na mijn sportmassage opleiding aan de eerste-NVVS in Rotterdam en diverse cursussen ben ik in 2016 gestart met de Stress & Burn-out coaching opleiding bij Sonnevelt. Hierna volgde ik een 4-jarige coaching opleiding bij Licht en de Boer met aansluitend 2 jaar een leerwerkgroep IoPT opstellingen en een cursus 1-op-1 begeleiden van cliënten met IoPT.

Naast onderstaande opleidingen en cursussen houdt ik graag mijn vakkennis actueel en volg ik vaak bijscholingen, congressen, webinars en andere trainingen. Ook doe ik regelmatig opstellingen en Breathwork voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

2004-2005   Sportmassage – HBO opleiding 

2007             Hot & Cold Stones en de leer van de chakra’s 

2008             Bio HCG momentum

2008             Power Wrap & Power Plate 

2012             Voetreflex 

2014             Cupping Detox Massage 

2015             Intuïtief voelen 

2016-2017   Stress & Burn-out Coach – HBO opleiding

2017             Voeding & Hormonen

2018             Darmen & Neurotransmitters

2018             Detox & Zuivering

2018-2019    IoPT Basis – HBO opleiding 

2019             IoPT verdieping – HBO opleiding 

2019-2020    IoPT leerwerkgroep opstellingen 

2020             Breathwork - Ademwerk (Trauma Release)

2020-2021    Voedingsdeskundige – HBO opleiding 

2021             Behandelprotocollen: Maag Lever Darmen

2021-2022    Practioner (NLP, IoPT, TA) – HBO opleiding

2022             Transformationele ademcoaching

2022-2023    Master Practioner (NLP, IoPT, SW, TA) – HBO opleiding

2023-2024    1-op-1 begeleiden van cliënten met IoPT 

* IoPT = Identity oriented Psycho Trauma Therapie

* TA = Transactionele Analyse 

* NLP = Neuro Linguïstisch Programmeren

* SW = Systemisch werken 

Ben jij benieuwd of één van de coaching trajecten, een individuele IoPT opstelling, of een Breathwork sessie aansluit op jouw behoefte? Of zou je graag kennis willen maken tijdens een persoonlijk gesprek waarbij je de ruimte kunt nemen om jouw verhaal te vertellen en je vragen te stellen? Ik neem hier graag de tijd voor, van harte welkom!

Coach Eerbeek.jpeg
bottom of page