top of page
Ontwerp zonder titel-32_edited_edited.jpg

 Vitaliteitscoaching

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je goed te voelen, is gezond eten. Als voedingsdeskundige, vitaliteitscoach help ik je het verband te leggen tussen je voeding, leefstijl en je klachten. Zo leer je wat het betekent om goed voor jezelf te zorgen. 

 

Daarnaast werken we tijdens het vitaliteitstraject ook aan je mentale en emotionele gezondheid. Werken aan het geheel zorgt voor échte verandering en duurzaam resultaat. 

Vitaliteitscoach_Traumacoach_Burnoutcoach_Stresscoach_Voedingsdeskundige_Eerbeek.png

Wat levert vitaliteitscoaching op:

✔ Je krijgt meer energie

✔ Je ervaart meer ontspanning

✔ Je slaapt beter 

✔ Je krijgt een voedingspatroon dat echt bij jou past

✔ Je hormonen komen meer in balans en je raakt overtollig vet kwijt

✔ Je spijsvertering verbetert, waardoor je minder last krijgt van constipatie/diarree, winderigheid of (brandend) maagzuur

✔ Je weerstand wordt beter 

✔ Je leert je grenzen inzien en aangeven

✔ Je leert negatieve gedachtes en patronen doorbreken

✔ Je krijgt meer zelfvertrouwen 

✔ Je krijgt een betere werk en privé balans

✔ Je krijgt inzicht in jouw stresssysteem en leert hoe jij je zenuwstelsel kan kalmeren

✔ Je krijgt inzicht in je waarden, overtuigingen, drijfveren en je levensmissie

Je kan onverwerkte emoties en/of trauma's loslaten

Je krijgt meer verbinding met jezelf

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Persoonlijke- en fysieke ontwikkeling


Door tijdens de vitaliteitscoaching naar de algehele gezondheid te kijken en niet slechts op 1 onderwerp te focussen, werken we samen toe naar een leven in balans.


Tijdens vitaliteitscoaching komen de volgende thema’s aan bod:    


• Mentale fitheid (gedachten, overtuigingen en veerkracht) 
• Sociale emotionele balans (emoties, trauma's, gevoelens, ik en de ander) 
• Fysieke balans (voeding, beweging, ontspanning en slapen) 
• Zingeving (identiteit, kernwaarden en missie) 
• Pro-activiteit (motivatie, daadkracht en zelfsturing) 

Bovenstaande thema’s zijn in het dagelijks leven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierdoor is een integrale benadering de juiste route om jouw gewenste doelen te behalen.

Samen gaan we op zoek naar jouw manier om vitaal en veerkrachtig in het leven te staan. 

Een gezond leven begint met goede uitgebalanceerde voeding en een gezond gewicht. Een ander belangrijk onderdeel van je gezond en vitaal voelen is mentaal en emotioneel in balans zijn. 

Om werkelijk vitaliteit, geluk, plezier en liefde te ervaren zul je soms ook de moeilijke dingen helemaal toe moeten durven laten. En deze gevoelens stoppen we vaak het liefst weg. Door die gevoelens te onderdrukken kun je bijvoorbeeld heel hard gaan werken, in ongezonde relaties blijven hangen, jezelf isoleren of verslaafd raken aan suiker of alcohol. Hierdoor zul je uiteindelijk tegen allerlei fysieke klachten aanlopen. 

Als gediplomeerd voedingsdeskundige, stress/burn-out coach en masterniveau NLP & IoPT coach (Identity Psycho Trauma Therapie), kan ik je op alle verschillende niveaus begeleiden naar een leven in balans. Tijdens het traject kijken we samen welke methodieken het best bij jou aansluiten. 


Van harte welkom!

Traumacoach_Burn-outcoach_Vitaliteitscoach_NLP_IoPT.png

Hoe werkt het?

• Vrijblijvend kennismaken Meld je via het onderstaande formulier aan voor het gratis telefonisch/online kennismakingsgesprek van ca. 30 min. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook is het mogelijk om je direct aan te melden voor het intake gesprek.   • Het intake gesprek Het coachingstraject begint met een integrale vitaliteitscheck. Deze vitaliteitscheck is inclusief een voedingsdagboek en kun je vooraf invullen. Wanneer ik deze terug heb zal het intakegesprek na ongeveer 1 week plaatsvinden.  Tijdens het intakegesprek leren wij elkaar beter kennen en bespreken we de analyse van jouw vitaliteitscheck en het voedingsdagboek. We kijken samen naar wat jou zou kunnen helpen in jouw situatie en hoe we de sessies verdelen. De ene sessie kan meer gericht zijn op voeding- en leefstijl adviezen en tijdens de andere sessie kan er meer aandacht zijn voor het mentale- en emotionele proces. ​ • Voedingsadvies Na het intake gesprek ga ik aan de slag met je voeding- en leefstijl advies en een op maat gemaakte receptenmap. Het is een uitgebreid en concreet advies passend bij jouw hulpvraag, wensen, gewoonten en smaakvoorkeuren. Dit advies krijg je ook via de mail toegestuurd. ​ • Vervolgconsulten Tijdens de vervolgconsulten kunnen we dieper ingaan op eventuele andere klachten/aandoeningen en passen we het voeding- en leefstijl advies hierop aan. Stap voor stap kleine veranderingen invoeren is een goede manier om te wennen aan iets wat geen dieet is, maar een nieuwe manier van leven.  • Mentale en emotionele proces Tijdens het traject komt ook het mentale en emotionele proces aan bod. Zo kunnen we onderzoeken waar bepaalde gevoelens, ongewenste gedragingen en belemmerde overtuigingen ontstaan zijn. Door gebruik te maken van diverse methodieken word je steeds meer bewust van je patronen en structuren en kun je deze gaan doorbreken. Zo kom je in beweging en vind er een positieve verandering plaats. • Methodieken Ik werk intuïtief en samen kijken we naar de methoden die het beste bij jou aansluiten. Zo kunnen we methodieken gebruiken als IoPT (Identity oriented PsychoTrauma Therapy), NLP (master niveau), systemisch werk en transactionele analyse. Ook kunnen we ademwerk inzetten. Door een combinatie van intensieve en krachtige vormen van ademwerk worden opgeslagen emoties, spanningen en trauma losgelaten. Door deze bevrijding van de ademhaling komt er weer meer ruimte voor energie en levenskracht. Naast ademwerk kan ik je ook leren ontspannen door mindfulness, pranayama of Yin Yoga.

Vergoedingen

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar werkgevers staan vaak open om jouw coaching te bekostigen. Jouw werkgever is er immers bij gebaat dat jij goed in je vel zit. Daarnaast is een week ziek al duurder dan een heel coachtraject. Binnen veel organisaties is er budget voor persoonlijke ontwikkeling en coaching valt daar onder. Het is krachtig om bij je werkgever aan te geven dat je wilt werken aan je mentale en fysieke gezondheid. 

Heb je geen werkgever, maar ben je ondernemer? Dan is coaching aftrekbaar bij de belastingdienst. Kijk hieronder naar alle vergoeding mogelijkheden.

Wil jij aan jouw vitaliteit werken?

 

Het is mijn passie om jou hierbij te kunnen begeleiden. Mijn kennis komt zowel van vele opleidingen, cursussen en vanuit mijn eigen ervaring. Zelf heb ik namelijk ook alle facetten van stress/burn-out, darmklachten (PDS), artritis, trauma en traumaverwerking doorleeft. Vanuit die ervaring begeleid ik jou graag om jouw gezondheidsproblemen, blokkades en patronen op te heven en je indentiteit te versterken, zodat jij je weer vitaal voelt en vanuit verbinding met jezelf kunt leven.

Hieronder kun jij je aanmelden voor het intake gesprek (vitaliteitscheck) en vanuit daar kunnen we samen kijken welk onderstaand traject het beste aansluit op jouw behoefte. Ook is het mogelijk om te kiezen voor losse consulten. Alle consulten zijn individueel en de voedingsconsulten kunnen eventueel online plaatsvinden.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Vitaliteitscheck

Uitgebreide intake om het soort klachten- en het doel van de sessies te bepalen.

 • Integrale vitaliteitscheck (indirecte tijd 90-120 min)

 • Incl. analyse voedingsdagboek

 • Intakegesprek (directe tijd 60-75 min

 • Inzicht qua stressniveau en bijkomende klachten

 • Keuze-advies voor vervolgtraject

125

 

Klik hier om de tarieven te bekijken van losse consulten

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Vitaliteitstraject 

Dit individuele 3 maanden traject bestaat uit:

 • 7 consulten van 75-90 min.

 • Neurotransmitter test

 • 6 op maat gemaakte digitale voeding- en leefstijl modules (denk aan: hormoonbalans, darmmicrobioom optimaliseren en stressreductie)

 • 2 op maat gemaakte receptenmappen 

 • 3 maanden onbeperkt orthomoleculair suppletie advies (suppletie kan bijvoorbeeld bijdrage aan meer ontspanning, betere slaap en minder angst en/of stress gevoelens)

 • 3 maanden toegang tot ca. 70 webinars over gezondheid

€ 890 *

 * Betalen in 2 termijnen is ook mogelijk

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Voedingstrajecten

Individuele voedingstrajecten

Heb je al aan je persoonlijke proces gewerkt en heb je alleen behoefte aan voedingsadvies?

Op de voedingspagina kun je alle informatie vinden over de verschillende trajecten.

 

Ga naar onderstaande link voor meer informatie:

Aanmeldformulier voeding & vitaliteit

Neem contact op

Bedankt voor de inzending!

Recensies

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Wendela

 

Ik kan Dorthe aan iedereen aanbevelen! Zelf heb ik meerdere aandoeningen en zij kon alle verbanden leggen. Iemand die het geheel onder de loep neemt. Ook is zij erg behulpzaam en stuurde mij recepten op maat op. Zelf wil ik weinig werk besteden aan het koken dus ik kreeg makkelijke recepten die voor mij zeker haalbaar zijn. Iedere dag at ik 2 ons chocolade maar heb daar nu mooie en gezonde alternatieven voor in de plaats gekregen. Buiten dat ze zeer positief en aardig is, vind ik haar zeer bekwaam en ze luistert erg goed naar je. Zelf ben ik hier erg bij gebaat. Iemand die zo met je meedenkt. 

Nogmaals dank Dorthe!

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Marga

 

Dorthe heeft mij geleerd om op een andere manier naar mezelf te kijken. Ik kampte jaren met faalangst en vermoeidheidsklachten. Door de oefeningen die we deden en de leefstijl adviezen, voel ik mij weer krachtig en beter in balans. Ik heb weer plezier in mijn werk en trek niet alles meer naar mezelf toe. Bedankt Dorthe!

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Paola

 

Dorthe heeft mij ontzettend goed geholpen en begeleid. Ze heeft mijn kennis rondom voeding vergroot zodat ik nu beter mijn voeding kan bijsturen en aanpassen gericht op mijn klachten. Dankzij praktische handvatten en passende recepten, heb ik nu een meer gevarieerde voeding. Door bruikbare adviezen en goede productkeuzes ben ik meer bewust geworden van gezonde voeding. Dorthe is vriendelijk, enthousiast, denkt met je mee en beschikt over een flinke dosis kennis.

bottom of page