top of page
Anker 1
darmproblemen-darmdetox-traject-afvallen_edited.jpg

Detox kuur voor thuis

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Heb jij behoefte aan een reset of kamp je met maag- en darmklachten? Of wil je graag een paar kilo's afvallen, je immuunsysteem versterken en met meer energie de dag door komen? De darm en lever detox van Vitali-D is een effectieve manier om aan je gezondheid te werken en je lichaam en geest te resetten. 

Waarom een darm en lever detox?

Het aantal toxische stoffen dat ons lichaam binnendringt, neemt steeds toe. Ze komen onder andere binnen via de lucht die we inademen en door ons voedsel. Maar ook te veel stress, constipatie of diarree, hyper doorlaatbare darmbarrière, onvolledige vertering, pH veranderingen, onvoldoende zuurstof, medicijnen, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, additieven, zware metalen, verontreinigd kraanwater, plastic, cosmetica, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, pannen met antiaanbaklagen en syntetische kleding spelen een rol bij een disbalans in je lichaam. Daardoor zijn de darmen vaak vervuild, de darmwand te doorlaatbaar (leaky gut) en de lever overbelast. Op een gegeven moment krijgt het lichaam de toxische stoffen niet meer verwerkt en gaat ze opslaan. Dag na dag wordt het lichaam iets minder vitaal en stijgt het risico op ontstaan van chronische aandoeningen

Symptomen van darm- en leverbelasting zijn:

 • vermoeidheid

 • geheugen problemen

 • slechte concentratie

 • prikkelbaar

 • opgezette buik

 • winderigheid

 • maagzuur klachten

 • constipatie of dunne ontslasting

 • overgewicht

 • spier- en gewrichtsproblemen

 • huidproblemen (droge huid, eczeem, acne etc.)

 • hoofdpijn

 • haaruitval

 • jeuk

 • etc.

Het effect van de darm- en lever detox kuur

​Je darmen en lever spelen de hoofdrol als het gaat om je gezondheid en vitaliteit! Zo hebben je darmen en lever een enorme invloed als het gaat om je stemming, breinvitaliteit, emoties, denkvermogen en je gewicht. Daarnaast zit 80-90 % van je immuunsysteem in je darmen, waardoor je gezondheid daar voor een groot deel geregeld wordt. 

 

Een detox kuur reinigt dus niet alleen het lichaam, maar geeft je ook meer levenslust en vitaliteit. Je krijgt meer zelfvertrouwen, een sterkere wilskracht, meer innerlijke rust, meer energie en uithoudingsvermogen. Daarnaast verlies je ook overtollige centimeters en krijg je een gezondere huid. 

Nog meer voordelen van de darm en lever detox kuur: ​

Voert gifstoffen en afvalstoffen af

✦ Verbeterd je lever-, galblaas-, en nierfunctie

✦ Toenemende lichamelijke en geestelijke energie

✦ Je kunt dieper en rustiger slapen

✦ Vermindert problemen met de stoelgang (constipatie/diarree) ✦ Verminderde klachten van PDS (prikkelbare darm syndroom) ✦ Positieve effecten bij een verhoogde darmpermeabiliteit (leaky gut) ✦ Je wordt je meer bewust van je eet- en leefstijlpatroon ✦ Betere stemming door een verbeterde aanmaak van gelukshormonen. Denk aan: serotonine, melatonine en onze lichaamseigen 'tranquilizer' GABA ✦ Minder last van een opgeblazen buik ✦ Minder gevoelig voor ontstekingen en infecties ✦ Draagt bij aan gewichtsverlies ✦ Vermindert het risico op diabetes 1 en 2 en verbetert de gevoeligheid voor insuline ✦ Betere regulatie van je honger- en verzadigingsgevoel ✦ Heeft een gunstig effect op de mate van stressgevoeligheid ✦ Stimuleert de groei van gezonde darmcellen en remt de groei van darmkankercellen ✦ Bloedwaarden verbeteren en bloedvervetting neemt af ✦ Kan helpen tegen allergieën  ✦ Werkt positief bij reumatische aandoeningen ✦ Werkt ook positief bij andere gewrichtsklachten en spierproblemen ✦ Het vertraagt je verouderingsproces ✦ Je krijgt een betere stofwisseling ✦ Het heeft een positieve invloed op haar, huid en nagels​

Hoe ziet de darm- en lever detox kuur eruit?

Hoeveel detox drankjes mag ik en mag ik erbij eten?

De detox kuur bestaat uit 3 drankjes per dag voor 7 dagen. Tijdens de detox eet je volgens een door mij aangeleverd schema. In overleg kun je ervoor kiezen om de eerste 3 dagen naast de detox drankjes alleen groente- en deels fruitsapjes te drinken met eventueel een groente soepje. Wanneer je last hebt van ondergewicht of andere klachten/aandoedingen, dan kunnen we het detox-schema hierop aanpassen. 

Voedingsconsult voor de start

Voordat je begint met de darm detox kuur vind er een voedingsconsult plaats en geef ik advies om het ontgiftingsproces te stimuleren. Dit vergroot het resultaat en beperkt de detox bijverschijnselen tijdens de kuur, waardoor je met veel meer gemak en plezier je detox kunt beleven. 

Hoogwaardige ingrediënten

De detox bevat enkel zuivere inhoudsstoffen en hypoallergene nutriënten met een hoge biologische beschikbaarheid. De detox is 100% natuurlijk en vrij van genetisch gemanipuleerde stoffen.

  

 

✦ Essentiële voedingsstoffen  Afvalstoffen verwijderen kost energie. Tijdens de detox kuur draaien de lever, de darmen en de nieren en de energiesystemen op volle toeren. De detox bevat daarom alle belangrijk vitamines, mineralen, antioxidanten, vetzuren en specifieke eiwitten om het detox-proces te ondersteunen en voedingstekorten aan te vullen. Hieronder noem ik enkele toegevoegde voedingsstoffen: ✦ Zuiverende ingrediënten zoals glutathion, NAC en TMG. De detox is verreikt met het belangrijkste zuiverende ingrediënt dat er is: glutathion. Glutathion is een krachtig lichaamseigen anti-oxidant die oxidatieve stress vermindert, het zelfreinigingsproces van de cellen stimuleert en stoffen zoals; alcohol, pesticiden en zware metalen verwerkt. Naast glutathion is de lever ook afhankelijk van de stoffen niacinamide en N-acetylcysteïne (NAC) om de ontgiftende leverenzymen aan te maken. Ook bevat de detox hoog gedoseerd TMG (trimethylglycine) Dit ondersteunt een gezonde leverfunctie en ontgifting en zorgt voor normale homocysteïnespiegels. ​ ✦ Darmreinigende en herstellende ingrediënten als: L-glutamine, N-acetyl-L-cysteïne, quercetine en meer! L-glutamine en quercetine hebben het vermogen om de darmwand te herstellen en te voeden en de radar van het afweersysteem op scherp te houden. Deze krachtige voedingsstoffen geven het darmslijmvlies een grondige onderhoudsbeurt en ze beschermen tegen vreemde indringers zoals schimmels, bacteriën en parasieten. Daarnaast werkt het tegen een verhoogde darmpermeabiliteit (leaky gut), voedselinolleranties en andere darmklachten. Zink en N-acetyl-L-cysteïne in combinatie met L-glutamine herstellen gedeeltelijk de integriteit van de tight junctions (darmwand) en verminderen ontstekingen ontstaan in de darm. Niacine zorgt voor een verhoogde expressie van tight junction proteïnen en in combinatie met zink heeft dit vele voordelen voor je gezondheid.

Wil jij de voordelen van de detox kuur voor thuis ervaren? ​

Bij Vitali-D kun je kiezen uit 3 verschillende pakketten:

(De consulten kunnen online plaatsvinden)

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Pakket 1

 Basis pakket 

 • Voedingsconsult van 45 min. voor de start

 • Detox kuur voor 7 dagen

 • Detox programma

 • E-module: voedingstips voor een optimaal functionerende lever (ondersteund het detox proces)

 • Suppletie plan

€ 160

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Pakket 2

Uitgebreid pakket met detox-begeleiding en meer!

​​

 • Alles van pakket 1 met aanvullend:

 • Dagelijkse begeleiding tijdens het detox proces via WhatsApp of tel.

 • Extra voedingsconsult van 30 min. gericht op het verbeteren van je darmmicrobioom

 • E-module: voedingstips om je darmmicrobioom te optimaliseren

 • 1 receptenmap op maat

€ 295

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Pakket 3

 Uitgebreid pakket met een massage en meer!

 • Alles van pakket 1 met aanvullend:

 • 1 uur detox-cupping massage

 • Incl. een deel ontspanningsmassage met hot stone

 • Incl. magnesium behandeling

 • Bij aankomst een detox-health-shot

€ 235

Aanmelden detox kuur thuis

Neem contact op

Bedankt voor je bericht!

Recensies

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

 

Palmyra Manstra

 

De begeleiding die je krijgt is 1 op 1. En je wordt deskundig begeleid. De producten die gebruikt worden zijn van topkwaliteit. Dorthe is een fijne zeer deskundige coach die alles voor je uitzoekt en eventueel het programma zo aanpast dat het voor jou passend is. Ik voelde mij echt een stuk beter. Na afloop kun je nog met al je vragen bij haar terecht. Het was een super ervaring die ik iedereen van harte kan aanbevelen. Vitali-D helpt je je weg terug te vinden naar een gezonder en fitter leven.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

 

Monique Christiaans

 

Dorthe is een professionele en behulpzame begeleidster. Ze neemt de tijd voor je en heeft veel kennis. Massage was heerlijk en ze luistert goed naar je wensen. Detoxen onder begeleiding bij Dorthe is zeker een aanrader.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Nell Pesman

 

Dorthe deelt al haar kennis spontaan en volledig. Sindsdien ben ik af van de koffie, de melk die ik hier graag in dronk (maak nu mn eigen heerlijke kokosmelk), bijna geen wijn meer, chips afgezworen en grote maaltijden. Bak nu zelf zuurdesem en heb kennis gemaakt met kefir. Gefermenteerde producten helpt de darmen en ook daar ben ik druk mee, met plezier! Onze darmen zijn zó belangrijk! Doordat ik mijn bloedsuikerspiegel meer vlak heb gekregen heb ik niet zo n idiote hang meer naar snacken…..”grazing”…4 kilo lichter gewoon vanzelf…

bottom of page