top of page
Ademwerk_Individuele_sessie_breathwork_Eerbeek.png

Individuele Breathwork sessie

Ademwerk nodigt je uit om te verbinden met diepere, onbewuste lagen van jezelf. Ik begeleid jou in een veilige omgeving om de kracht van de ademhaling te ervaren. Via de verbonden ademhaling kom je direct tot de kern en kun je onderdrukte emoties, angsten, verlangens en belemmeringen loslaten.

​Wat is Breathwork?

 

Breathwork of te wel ademwerk, is een verzamelnaam voor diverse ademhalingstechnieken. Dankzij die technieken, die in vele vormen bestaan, ben je in staat bepaalde processen in je lichaam te beïnvloeden. Je kunt eenvoudige ademhalingsoefeningen doen, maar je kunt Breathwork ook transformatief of therapeutisch inzetten. In die gevallen praat je eerder over het doen van een Breathwork sessie. Zo’n sessie kan gelijk staan aan vele therapie sessies en dat zonder woorden!

 

Tijdens de Breathwork sessie maak ik o.a. gebruik van de ‘bewust verbonden ademhaling". Bij je normale, dagelijkse ademhaling laat je een pauze vallen tussen de in- en uitademing, bij deze verbonden ademhaling laat je de pauzes achterwege. Na de inademing adem je direct weer uit, en na de uitademing direct weer in. Een verbonden ademhaling dus, ook wel connected breathing of circular breathing genoemd.

 

Deze manier van ademen kent weer verschillende vormen en benamingen, waarbij Transformational Breath® en Rebirthing Breathwork waarschijnlijk de bekendste zijn - maar er zijn er veel meer. De technieken kennen (nuance) verschillen, maar gaan allemaal uit van hetzelfde principe: een verbonden ademhaling.

 

Door deze verbonden ademhalingstechniek is het mogelijk om emotionele blokkades, trauma’s en fysieke spanningen op alle lagen los te laten. Door actief in een bepaald ritme te blijven ademen kom je in een flow van verhoogde frequentie en gaat je levensenergie weer stromen en krijgt je immuunsysteem een boost. Het is soms ongelofelijk te ervaren wat er in je systeem gebeurt wanneer je een ademsessie ondergaat. En dit kan elke sessie weer compleet anders zijn.

Pattern_gradient_Trans.png

Breathwork zet vastgezette emoties in beweging

 

Vaak lopen we met een boog om onze emoties heen of slikken we ze in, zeker bij de emoties die we liever niet voelen. Denk aan boosheid, angst of verdriet. We zijn geconditioneerd om niet heel hard te huilen of te lachen, te schreeuwen, trillen of schudden. Terwijl dit allemaal natuurlijke reacties zijn.

 

Een emotie is energie, het wil bewegen, stromen en gevoeld worden. Wanneer emoties onderdrukt worden, kunnen ze dus niet stromen en kunnen ze vastgezet worden in je lichaam. Wanneer je de emoties (onbewust) vastzet, verstoort dit je natuurlijke, gezonde balans en het herstellend vermogen van je lichaamsfuncties. Dit kan voor allerlei fysieke en mentale klachten zorgen, zonder dat je doorhebt waar het door komt.

Pattern_gradient_Trans.png

Veel voorkomende klachten zijn:

 • Pijn in je schouders, nek en/of onderrug

 • Vermoeidheid

 • Gejaagd gevoel, hartkloppingen

 • Gevoelens van boosheid of frustratie

 • Slaapproblemen

 • Angstgevoelens

 • Jezelf terug trekken

 • Moeite met jezelf uiten

 • Spijsverteringsproblemen

 • Moeilijk kunnen ontspannen

 • Burn-out

Zonder praatsessies trauma's en blokkades loslaten

 

Voor veel mensen kan het lastig zijn om via praatsessies met coaches of psychologen in diepere lagen van je bewustzijn door te dringen en blijvende zaken te veranderen. Het kan zeker heilzaam zijn en voor inzichten zorgen, maar vaak zal je rationele brein je ‘veilig’ willen houden en dat betekent dat het er alles aan zal doen om jou niet naar je onbewuste lagen en emoties af te laten dalen. En dit is juist de plek waar de heling kan plaatsvinden. Je adem kan hierbij als een wonderbaarlijk krachtige tool dienen.

 

Door gedurende langere tijd een verbonden ademhalingstechniek toe te passen, komt energie in beweging en begint je lichaam als ‘vanzelf’ oude, vastgeroeste emoties los te laten. Je lijf is erg intelligent en weet exact wat het nodig heeft. Zonder jouw sturing, zonder erover te praten. Je maakt een reis naar binnen, je lichaam in. Om weer te gaan voelen in plaats van denken.

Breathwork_Ademwerk_Verbonden_ademhaling_Traumarelease.jpg

Wat kan je tijdens een Breathwork sessie verwachten?

 

Tijdens een ademsessie kan van alles naar boven komen. Het kan zijn dat je verdriet voelt, of juist heel veel boosheid en dat je wilt schreeuwen. Maar ook kan het zijn dat je blijdschap voelt. Verschillende gevoelens, herinneringen, fysieke sensaties of mystieke ervaringen, het kan allemaal. De ene keer is je ervaring meer fysiek, dan weer meer emotioneel, soms ook spiritueel. Elke keer is anders en wat zich aandient valt niet te sturen, maar is precies wat jij op dat moment nodig hebt. Tijdens de sessie raak je vaak het gevoel van tijd en plaats kwijt en kom je in een hogere staat van bewustzijn, een natural high. Wees vooral niet bang voor wat er naar boven komt en wat er gebeurt, voel en adem er doorheen. Dat wat zich aandient wil juist gevoeld worden. Alleen zo kan het ook ontladen worden, kan de spanning en de pijn eraf. Vertrouw op het proces.

Voor wie is Breathwork geschikt?

 

Een Breathwork sessie is voor iedereen die vaak in het hoofd leeft en weer in het lichaam wilt komen. Het is voor jou als je te veel stress ervaart en op zoek bent naar ontspanning, inzichten of een groter bewustzijn.

 

Ook is Breathwork geschikt als je:

 • Worstelt met onverwerkte emoties  

 • Telkens tegen dezelfde thema’s aanloopt

 • Oude overtuigingen wilt doorvoelen en loslaten

 • Op zoek bent naar een dieper contact met je lichaam

 • Je vaak onzeker of angstig voelt

 • Je veel stress en spanning in je lichaam ervaart

 • Je vaak oppervlakkig ademt

 • Je vaak te hoog in je borstgebied ademt

 • Je immuunsysteem een boost wilt geven en je energie wilt verhogen

 • Dieper en rustiger wilt kunnen slapen

 

Voor een Breathwork sessie is geen ervaring nodig, iedereen is welkom! Tijdens de individuele ademsessie kan er dieper worden ingegaan op de thema’s die op dit moment spelen in jouw leven en worden de sessies hierop afgestemd.

Wat zijn de contra-indicaties van Breathwork?

Wanneer je zwanger bent, specifieke medicijnen gebruikt, een hoge bloeddruk hebt, hartproblemen of bijvoorbeeld last hebt van psychoses, overleg ik eerst met jou om te kijken of deze ademsessie voor jou geschikt is. Neem hiervoor contact met mij op.

Aanmelden

 

Nieuwsgierig naar wat een Breathwork sessie voor jou kan betekenen? Meld je dan aan en ervaar de kracht van je ademhaling! De sessie is individueel en vind plaats in mijn praktijk in Eerbeek. Dit ligt in de omgeving Apeldoorn, Arnhem en Deventer.

Tarieven individuele Breathwork sessie:

1 ste sessie incl. intake 120 min € 150

Vervolg sessies 90 min € 115

Aanmelden breathwork
Ademwerk_Breathwork_Verbondenademhaling_Individuele_sessie.jpg
bottom of page