• Dorthe Live Peper

Oefening voor meer balans

Bijgewerkt op: apr 16

De weg naar een gezond lijf en een gezonde geest gaat niet via het alleen maar toepassen van “happy meditation” en “positive thinking”. Soms moet je ook door de pijn heen. Durf naar de pijn te kijken, het te voelen en te erkennen. Sta jezelf toe dat sommige situaties en gevoelens lastig voor je kunnen zijn. Vanuit die plek kan je leren aanvaarden en accepteren. Kan je stoppen met vechten.


Veel stress wordt veroorzaakt door frustratie. Je streeft naar een bepaalde situatie, bijv. een beterere baan, een slanker lichaam, een hogere banksaldo enz. En wanneer je wordt geconfronteerd met het gat tussen wens en werkelijkheid kan je stress ervaren.


Hoe zorg jij voor jezelf? Neem jij de tijd om echt stil te staan en te voelen wat jij nodig hebt?

Luister vandaag wat je lichaam je te vertellen heeft. Het geeft signalen af wanneer je je geestelijk of lichamelijk niet goed voelt. Het is belangrijk om de dingen die je overkomen in het leven te verwerken en een plekje te geven of los te laten. Loslaten klinkt eenvoudig, maar dat is het vaak niet. Daarom deel ik graag een oefening die je hierbij zou kunnen helpen.


Oefening:

Ga met gesloten ogen liggen en ervaar bewust waar in het lichaam weerstand, spanning of een ander onprettig gevoel zit: in buik, borst, nek, hoofd, rug of ergens anders. Misschien ervaar je een emotie zoals boosheid, frustratie, zorgen, verdriet en/of angst. Maak contact van binnenuit met die weerstand en/of emotie, geef het ruimte en laat het los. Visualiseer het door naar die emotionele pijn toe te ademen en het vervolgens uit te ademen. Misschien kan je niet meteen alle weerstand loslaten, maar je kunt deze oefening net zo vaak doen als je wilt. Zo ruim je steeds meer negatieve energie op.Om innerlijke rust te creëren zijn meditatieoefeningen belangrijk. Je leert je gedachten en emoties te observeren. Je neemt waar dat je emoties hebt, maar ze niet bent.

Wil je leren om controle te krijgen over jouw gedachten en gevoelens? Loop je nog tegen te veel dingen aan? Graag begeleid ik je bij dit proces om op zoek te gaan naar de kern van je klachten.


Van harte welkom!


© Dorthe

www.vitali-d.nl

Recente blogposts

Alles weergeven