top of page
Massage-Eerbeek-Apeldoorn-Zutphen-Arnhem-Brummen-Velp

Massages
& lichaams-behandelingen

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Heb jij behoefte aan een massage of scrub?

Bij Vitali-D kunnen je kiezen tussen diverse massages en scrubs. Wil je een massage combineren? Dat kan ook! Een sportmassage gecombineerd met een hot stone massage is een echte aanrader wanneer je last hebt van vastzittende spieren. De warme stenen zorgen ervoor dat je spieren sneller loskomen en dat de afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. En daarnaast geven de warme stenen ook een ontspannend effect, wat een positieve uitwerking heeft op je hele lichaam én geest. Uiteraard is het ook mogelijk om andere massages te combineren of los te boeken. Hieronder vind je alle informatie over de verschillende massages en scrubs.

 

Ontspanningsmassage

Massage is waarschijnlijk de oudste, natuurlijke geneeswijze die wij kennen. Er zijn vele soorten massages, maar vooral de ontspanningsmassage is bekend hier in het westen.


Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken en is vooral bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een ontspannende massage wordt de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd.

Je kunt ook een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders en hoofdhuid. Vooral bij stress of verkeerde houding, rug- ​en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Maar het is vooral heerlijk ​om het gehele lichaam te laten masseren zodat alles kan ontspannen.

Hot stone massage

Hot stone massage is een oeroude techniek en betekent letterlijk masseren met verwarmde stenen. De hot stones zijn zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava en vulkanen, die door de eeuwen heen hun mooie en ronde vorm hebben gekregen. 

 

De stenen worden geplaatst op accupunctuur- en energiepunten en gestreken over de meridianen, waarbij de energie van lichaam en geest in harmonie wordt gebracht.

De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren. De combinatie van warmte, de druk van de stenen en de handen en de heilzame werking van essentiële oliën, maken deze ervaring ontspannend en uniek.

De werking van een hot stone massage:

 • Werkt ontspannend en verkwikkend in op spieren, gewrichten, lichaam en geest

 • Vermindert stress en bevordert de slaap

 • Zorgt voor zelfherstel en balans van het lichaam

 • Draagt bij aan het ontgiften van het lichaam en helpt afvalstoffen af te voeren

 • Stimuleert de organen en de bloedsomloop

 • Helpt tegen spijsverteringsproblemen (Opgezette buik, PDS etc)

 • Zorgt voor een sterker immuunsysteem 

 • Geeft een ontspannend en verwarmend gevoel

Sportmassage

Bij sportmassage wordt een aantal handgrepen toegepast op een lichaamsdeel met het doel om de lichamelijke conditie te verbeteren en om eventuele nadelige gevolgen van een sportbeoefening weg te nemen.

Sportmassage geeft verbetering van de doorbloeding en stofwisseling, geeft stimulering van de spieractie en afdrijving van vocht. Door ontspanning of juist activering van de spier wordt de spierspanning beïnvloed. Verder kunnen verhardingen in de spieren worden gemasseerd waardoor ze verminderen. Sportmassage heeft ook een positieve invloed op het welbevinden door verdieping van de ademhaling, slaapbevordering en verbetering van de mentale stemming.

Sportmassage kan op vier momenten toegepast worden: 

 • Één of enkele dagen na een training of wedstrijd

 • Voorafgaand aan een sportieve activiteit (als onderdeel van de warming-up)

 • Tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een toernooi of estafette

 • Direct, als onderdeel van de cooling-down, of binnen enkele uren na een sportieve activiteit.

Preventief speelt de sportmassage ook een belangrijke rol. Zo voorkom je dat er nieuwe blessures ontstaan of oude weer opspelen. Deze massage is ook een heerlijke behandeling voor niet-sporters die van een stevige massage houden!

Cupping/cellulite afslank massage

Cupping massage is een Chinese, zeer diepgaande, massage techniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energie-verstoringen te behandelen. Ook als ondersteuning van anti-cellulitis en andere afslankbehandelingen, is deze vorm van massage goed in te zetten.


Er worden diverse cups op de meridianen, pijnlijke plaatsen of verklevingen geplaatst en rustig heen en weer geschoven, zodat de huid licht opgetild wordt. Gifstoffen en vetcellen in het lichaam worden niet altijd even makkelijk afgebroken, wat kan zorgen voor blokkades, ongemakken en cellulite.

 

Bij een detox-cupping massage worden gifstoffen en vetcellen aan het huidoppervlak gebracht en de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd. Daardoor kan het lichaam de toxines en vetcellen veel eenvoudiger afvoeren en voel je je na de massage mentaal en fysiek fitter en wordt de huid gladder. Pijn vermindert aanzienlijk of verdwijnt zelfs geheel. Ook cellulites worden minder zichtbaar of kunnen geheel verdwijnen. Tegelijk worden de emoties die bij de drukpunten horen ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspannin​g.

Deze massage is vooral te gebruiken bij:

 • schouder-nekklachten

 • stress

 • spanning

 • migraine

 • rugklachten

 • sportblessures

 • vermoeide benen

 • cellulite

 • overgewicht

Scrubs 

Scrubs zijn bedoeld om het hele lichaam een opkikker te geven. Deze speciale behandeling is een ware traktatie voor het menselijk lichaam en kunnen voor de massage plaatsvinden. Je kunt kiezen uit een rugscrub of een gehele lichaamsscrum. De huid wordt na de scrub met revitaliserende stoffen zoals aromatische oliën of bodylotions ingemasseerd. De specifieke stoffen hebben elk hun unieke werking. Na de scrub kun je kiezen voor een ontspannende of activerende massage, al naar gelang je behoefte en wensen. Ga voor alle scrub mogelijkheden naar tarieven.

 

Wat zijn de voordelen van een scrub:

 • Een scrub zorgt dat onzuiverheden en overtollige huidcellen verwijderd worden. Hierdoor wordt de doorbloeding van je huid en van je spieren gestimuleerd.

 • Het stimuleert de celvernieuwing, waardoor je huid steviger, gladder en heerlijk zacht aanvoelt.

 • Door een scrub voorkomt je dat de dode huidschilfers je poriën verstoppen en talg zich ophoopt. 

 • Bodylotion en andere verzorgingsproducten worden beter opgenomen door je huid.

 • Regelmatig scrubben zorgt ervoor dat je sneller en egaler bruin wordt in de zon. Uiteraard is voorzichtigheid geboden.

 • Het voorkomt scheerbultjes en ingegroeide haartjes.

Biologische Massage olie & Scrubs 

Ik werk graag met producten van biologische kwaliteit, zoals Alteya Organics, Weleda, Maria Åkerberg en de Ayurvedische merken Lakshmi en Ayumi.

Recensies

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Anne

 

Een massage van Dorthe is een weldaad voor lichaam en geest. Haar handen creëren magie. Ze is zeer deskundig en daarbij super vriendelijk. Ze werkt bij mij met verschillende technieken, zoals hotstone massage, cupping en ontspanningsmassage. Het resultaat is dat mijn lichaam beter ontspant en stress minder grip krijgt. Ik zit voelbaar en zichtbaar beter in mijn vel en dat straalt uit. Wil je jezelf een echt cadeau geven, gun je dan met regelmaat een massage van Dorthe, van harte aanbevolen.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Dick

 

Ik heb al meerdere jaren mogen genieten van massages van Dorthe. Elke 3 weken verheug ik me op haar wonderbaarlijk fijne massages. Dorthe weet niet alleen het vastzittende bindweefsel en de verstijfde spieren op vakkundige wijze weer soepel te maken, maar zij heeft ook de gave om dit te combineren met een vloeiende ontspanningsmassage. Nooit hetzelfde, elke keer weer anders en passend bij wat ik nodig heb. En naast haar vakkundige massage is Dorthe bovendien een bijzondere persoonlijkheid. Altijd oprecht geïnteresseerd, vol warmte en liefdevolle bejegening. Menig spontaan advies op het gebied van voeding en gezonde leefstijl heb ik van haar mogen krijgen. Kortom: haar passie, vakkundigheid en warme persoonlijkheid zijn een garantie voor een buitengewoon plezierige en effectieve behandeling en een aangenaam verblijf.

Barok_Gradient_Small_Oranje.png

Cees

 

Absoluut de beste massage ooit gehad, deskundig en exact zoals je het nodig hebt, spot on. Dorthe heeft uniek kennis van het menselijk lichaam, weet exact de plekken te behandelen die de aandacht nodig hebben.
Zelf heb ik ook haar voeding adviezen opgevolgd, wat resulteerde in het nodige gewichtsverlies, betere levens ervaring en andere kijk op voeding.

Kort samengevat, absolute aanrader.

Scrub-massage-en-lichaamsbehandelingen
Hotstone-massage-apeldoorn
stress-verminderen-met-een-massage
bottom of page