Hot Stones Massage

Massages
& lichaams-behandelingen

Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Ontspanningsmassage

Massage is waarschijnlijk de oudste, natuurlijke geneeswijze die wij kennen. Er zijn vele soorten massages, maar vooral de ontspanningsmassage is bekend hier in het westen.


Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken en is vooral bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een ontspannende massage wordt de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd.

Je kunt ook een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders en hoofdhuid. Vooral bij stress of verkeerde houding, rug- ​en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Maar het is vooral heerlijk ​om het gehele lichaam te laten masseren zodat alles kan ontspannen.

Hot stone massage

Hot stone massage is een oeroude techniek en betekent letterlijk masseren met verwarmde stenen. De hot stones zijn zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava en vulkanen, die door de eeuwen heen hun mooie en ronde vorm hebben gekregen. 

 

De stenen worden geplaatst op accupunctuur- en energiepunten en gestreken over de meridianen, waarbij de energie van lichaam en geest in harmonie wordt gebracht.

De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren. De combinatie van warmte, de druk van de stenen en de handen en de heilzame werking van essentiële oliën, maken deze ervaring ontspannend en uniek.

De werking van een hot stone massage:

 • Werkt ontspannend en verkwikkend in op spieren, gewrichten, lichaam en geest

 • Vermindert stress en bevordert de slaap

 • Zorgt voor zelfherstel en balans van het lichaam

 • Draagt bij aan het ontgiften van het lichaam en helpt afvalstoffen af te voeren

 • Stimuleert de organen en de bloedsomloop

 • Helpt tegen spijsverteringsproblemen (Opgezette buik, PDS etc)

 • Zorgt voor een sterker immuunsysteem 

 • Geeft een ontspannend en verwarmend gevoel

Sportmassage

Bij sportmassage wordt een aantal handgrepen toegepast op een lichaamsdeel met het doel om de lichamelijke conditie te verbeteren en om eventuele nadelige gevolgen van een sportbeoefening weg te nemen.

Sportmassage geeft verbetering van de doorbloeding en stofwisseling, geeft stimulering van de spieractie en afdrijving van vocht. Door ontspanning of juist activering van de spier wordt de spierspanning beïnvloed. Verder kunnen verhardingen in de spieren worden gemasseerd waardoor ze verminderen. Sportmassage heeft ook een positieve invloed op het welbevinden door verdieping van de ademhaling, slaapbevordering en verbetering van de mentale stemming.

Sportmassage kan op vier momenten toegepast worden: 

 • Één of enkele dagen na een training of wedstrijd

 • Voorafgaand aan een sportieve activiteit (als onderdeel van de warming-up)

 • Tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een toernooi of estafette

 • Direct, als onderdeel van de cooling-down, of binnen enkele uren na een sportieve activiteit.

Preventief speelt de sportmassage ook een belangrijke rol. Zo voorkom je dat er nieuwe blessures ontstaan of oude weer opspelen. Deze massage is ook een heerlijke behandeling voor niet-sporters die van een stevige massage houden!

Cupping/Cellulite afslankmassage

Cupping massage is een Chinese, zeer diepgaande, massage techniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energie-verstoringen te behandelen. Ook als ondersteuning van anti-cellulitis en andere afslankbehandelingen, is deze vorm van massage goed in te zetten.


Er worden diverse cups op de meridianen, pijnlijke plaatsen of verklevingen geplaatst en rustig heen en weer geschoven, zodat de huid licht opgetild wordt. Gifstoffen en vetcellen in het lichaam worden niet altijd even makkelijk afgebroken, wat kan zorgen voor blokkades, ongemakken en cellulite.

 

Bij een detox-cupping massage worden gifstoffen en vetcellen aan het huidoppervlak gebracht en de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd. Daardoor kan het lichaam de toxines en vetcellen veel eenvoudiger afvoeren en voel je je na de massage mentaal en fysiek fitter en wordt de huid gladder. Pijn vermindert aanzienlijk of verdwijnt zelfs geheel. Ook cellulites worden minder zichtbaar of kunnen geheel verdwijnen. Tegelijk worden de emoties die bij de drukpunten horen ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspannin​g.

Deze massage is vooral te gebruiken bij:

 • schouder-nekklachten

 • stress

 • spanning

 • migraine

 • rugklachten

 • sportblessures

 • vermoeide benen

 • cellulite

 • overgewicht

Body Wraps & Scrubs 

Body Wraps, c.q. lichaamspakkingen, zijn bedoeld om het hele lichaam een opkikker te geven. Deze speciale behandelingen zijn een ware traktatie voor het menselijk lichaam en kunnen voor of tijdens de massage plaatsvinden. Lichaamspakkingen zorgen voor nieuwe energie en verstevigen de huid. Ze werken effectief en geven een direct voelbaar resultaat.

Lichaamspakkingen worden uitgevoerd met verschillende doeleinden. Ik geef relaxerende pakkingen die heerlijk tot rust brengen en hydraterende pakkingen die als doel hebben de huid te behandelen en te voeden. Tenslotte geef ik ook cellulite behandelingen en behandelingen die de huid verstevigen.

Voorafgaand aan een pakking wordt de huid gereinigd door middel van een peeling of scrub. Zo worden onzuiverheden en overtollige huidcellen verwijderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en van de spieren gestimuleerd. Vervolgens wordt de huid met revitaliserende stoffen zoals aromatische oliën of bodylotions ingemasseerd. De specifieke stoffen hebben elk hun unieke werking.

Daarna kun je kiezen voor een ontspannende of activerende massage, al naar gelang je behoefte en wensen. 

Biologische Massageolie & Scrubs 

Ook werk ik graag met producten van biologische kwaliteit, zoals Alteya Organics, Maria Åkerberg en de Ayurvedische merken Lakshmi en Ayumi. 

zouten Massage
Hot Stone Massage
Reiki behandeling