top of page
groene gezondheid - darmproblemen - stress verminderen - damflora
Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png

Wist je dat?

Je darmflora 99% van het DNA in je lichaam is? Het reageert direct op levensstijl en voedingskeuzes die je maakt. Door je emotionele blokkades te verwerken en gezond en gevarieerd te eten, zorg je voor de juiste bacteriën in jouw darmen. Deze darmbacteriën (darmflora) geven signalen naar je DNA om vrije radicalen en ontstekingen te voorkomen. Deze liggen aan de oorsprong voor het ontstaan van ziekten en veroudering.

Wist jij dat 80 % van alle cellen van je immuunsysteem zich bevinden in het spijsverteringskanaal?

De darmbacteriën vormen in je darmwand een natuurlijke barrière tegen indringers. Goede darmbacteriën helpen je immuunsysteem om beter onderscheid te maken tussen ziekteverwekkers en onschadelijke antigenen en ze zorgen dat er op de juiste manier gereageerd wordt.

Wist jij dat stress de oorzaak is van 75% van alle chronische ziekten?​

Langdurige psychosociale stress speelt een belangrijke rol in het creëren van chronische stress. Maar ook een leven vol overvloed, regelmatig suikerrijk of kant & klaar-maaltijden, alcoholgebruik, een gebrek aan lichaamsbeweging, te weinig slaap, maag-darmklachten, trauma’s en te weinig momenten om ‘de accu’ van het lichaam weer eens goed op te laden kunnen een rol spelen in het ontstaan van stress.

Wist je dat afvallen begint bij een gezonde darmflora?

Je darmbacteriën bepalen voor een groot deel hoe je lichaam de voeding die je eet verwerkt. Ze bepalen of je de vetten wel of niet als vet opslaat en hoe makkelijk je kunt afvallen. Wanneer je darmflora uit balans is, zal jij meer calorieën opnemen in vergelijking met iemand met een gezonde darmflora. Je zal daardoor makkelijker aankomen in gewicht. Je darmbacteriën zijn ook sturend in welke voeding jij trek hebt. Zo kan een disbalans in de darmflora leiden tot trek in voeding die het moeilijker maakt om af te vallen. Wil jij graag afvallen en je darmflora weer in balans krijgen? Een darm detox kan dan een uitkomst bieden. Klik hier voor meer informatie. 

Wist je dat een biofilm in de darm zorgt voor terugkerende ontstekingen?

Denk aan blaasontstekingen, holte ontstekingen, bronchitis etc. Maar ook alle chronische ontstekingsziekten hebben vaak te maken met biofilms in de darm. Wil je meer lezen over hoe biofilms ontstaan of hoe je ze kan verwijderen? Klik dan hier.

Wist je dat 95 % van je gelukshormoon wordt gemaakt in je darmen?

Je gevoelens zijn het resultaat van chemische reacties van de hormonen in je lichaam. Sommigen zorgen ervoor dat jij je slechts voelt en andere weer goed. Het goede nieuws is, dat de meest simpele manier om het gelukshormoon serotonine te produceren, gezond eten eten is. Maar ook ontspannen (yoga, mediteren), sporten, seks en buitenlucht- en licht zijn belangrijk om je hormonen in balans te houden.​​​

Wil jij meer inspiratie?

Ga dan naar mijn blog via de onderstaande link:

 

Vrijblijvend kennismaken

Wil jij ook de regie nemen over je eigen gezondheid en vitaliteit?

In een gratis kennismakingsgesprek kunnen we jouw wensen en mogelijkheden bespreken. Mijn missie is om jou te inspireren en te begeleiden naar een vitaal en gelukkig leven. Van harte welkom!

Neem contact op

Bedankt voor je bericht!

Gratis kennismaken
bottom of page