Pattern_Barokk_Stor_Hvit_Gradient.png
groene gezondheid

Wist je dat?

Onze darmflora 99% van het DNA in ons lichaam is? Het reageert direct op levensstijl en voedingskeuzes die we maken. Door je emotionele blokkades te verwerken en gezond en gevarieerd te eten, zorg je voor de juiste bacteriën in jouw darmen. Deze darmbacteriën (darmflora) geven signalen naar je DNA om vrije radicalen en ontstekingen te voorkomen. Deze liggen aan de oorsprong voor het ontstaan van ziekten en veroudering.

 

Je darmbacteriën zijn ook sturend in welke voeding jij trek hebt. Zo kan een disbalans in de darmflora leiden tot trek in voeding die het moeilijker maakt om af te vallen.

 

En wist jij dat 80 % van alle cellen van je immuunsysteem zich bevinden in het spijsverteringskanaal?

De darmbacteriën vormen in je darmwand een natuurlijke barrière tegen indringers. Goede darmbacteriën helpen je immuunsysteem om beter onderscheid te maken tussen ziekteverwekkers en onschadelijke antigenen en ze zorgen dat er op de juiste manier gereageerd wordt.

 

En wist jij dat stress de oorzaak is van 75% van alle chronische ziekten?​

Langdurige psychosociale stress speelt een belangrijke rol in het creëren van chronische stress. Maar ook een leven vol overvloed, regelmatig suikerrijk of kant & klaar-maaltijden, alcoholgebruik, een gebrek aan lichaamsbeweging, te weinig slaap, maag-darmklachten, trauma’s en te weinig momenten om ‘de accu’ van het lichaam weer eens goed op te laden kunnen een rol spelen in het ontstaan van stress.

 

Hoe kan jij ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt?

Het antwoord vind je in je hormonen, namelijk de gelukshormonen. Onze gevoelens zijn het resultaat van chemische reacties van de hormonen in ons lichaam. Sommigen zorgen ervoor dat we ons slecht voelen, en andere weer goed. Het goede nieuws is, dat de meest simpele manier om ‘gelukkige hormonen’ te produceren gezond eten, ontspannen (yoga, mediteren), sporten, seks en buitenlucht- en licht zijn.

 

Wil jij ook de regie nemen over je eigen gezondheid en vitaliteit?

In een kennismakingsgesprek kunnen we jouw wensen en mogelijkheden bespreken. 

Mijn missie is om jou te inspireren en te begeleiden naar een vitaal en gelukkig leven!

 

Vrijblijvend kennismaken

Vul onderstaand formulier in, of stuur een mail naar dorthelive@gmail.com, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op

Bedankt voor je bericht!